Fremdeles livstruende for gutt (8) som falt i vannet i Drammen

Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Tilstanden til gutten som mandag kveld falt i vannet på Inntakeren på Konnerud er tirsdag fremdeles livstruende, opplyser politiet.

DEL

(Ringerikes Blad) En åtte år gammel gutt skled ut i vannet på den populære badeplassen Inntakeren på Konnerud mandag kveld. Kameraten løp hjem etter hjelp.

Da guttens far kom til stedet og fikk gutten opp av vannet ble det igangsatt hjerte- og lungeredning. Politiet vet ikke hvor lang tid det gikk fra gutten havnet i vannet og til han ble reddet opp, men ifølge politiet skal gutten bo i nærheten av tjernet.

Da luftambulansen kom til stedet ble gutten fløyet til Rikshospitalet. Da var klokken 18.15. Politiet meldte om ulykken klokken 17.50.

Medievakt Knut Albert Solem ved Oslo universitetssykehus (OUS) betegnet mandag kveld guttens tilstand som livstruende.

– Det var to kamerater som angivelig skal ha syklet bort dit. De satte seg ned ved siden av vannet, da de skled ut i tjernet. Bare den ene klarte å komme seg opp igjen. Han løp og hentet den andres far, forteller operasjonsleder Trond Egil Groth i Sør-Øst politidistrikt til Drammens Tidende.

– Gutten som løp etter hjelp gjorde alt riktig. Han var svømmedyktig og kom seg opp av vannet og varslet faren til den andre gutten, sier politioverbetjent Geir Oustorp ved Drammen politistasjon tirsdag.

Politiet har sammen med helsepersonell fra kommunene og skolen oppfølging av pårørende og berørte.

– Dette er en tragisk hendelse. Vi vil nå bruke tid på å følge opp de som er berørte av hendelsen, sier Oustorp.

Artikkeltags