Politimann dømt for snoking

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En ansatt i Politiets utlendingsenhet er dømt til 15 dagers betinget fengsel for å ha snoket i politiets registre. Snokingen skjedde hjemme hos hans Tinder-date i Drammen.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN/OSLO: Oslo tingrett har dømt politibetjenten for grove brudd på tjenesteplikten og for brudd på taushetsplikten, melder TV 2.

Politibetjenten, som er i begynnelsen av 30-årene, må i tillegg betale en bot på 15.000 kroner for den omfattende snokingen.

26 av de om lag 70 søkene, som foregikk over en periode på ni måneder, gjorde mannen sammen med sin daværende Tinder-date i Drammen. Han søkte på både navngitte personer og på politirapporter.

Ved en anledning skal han også ha latt henne avfotografere PC-skjermen.

Ifølge mannens forklaring ble han lurt til å tro at Tinder-daten også jobbet i politiet, og kvinnen skal ha bedt ham om å søke opp spesifikke personer i registeret.

Mister jobben

Politiets utlendingsenhet (PU) har fattet vedtak om å avskjedige politimannen som ble dømt for å ha snoket i politiets registre.

– Ansettelsesrådet i PU har behandlet saken og fattet vedtak om avskjed, skriver Vegard Aamodt, fungerende personalsjef i PU, i en epost til Nettavisen.

Vedtaket er imidlertid ikke endelig, ettersom politimannen har mulighet til å påklage det. Ved en eventuell klage må ansettelsesrådet behandle avgjørelsen på nytt. Dersom de kommer til samme avgjørelse, oversendes saken til Politidirektoratet.

Politimannens forsvarer, advokat Eva-Marie Stryker, ønsker ikke å kommentere avskjedigelsen overfor Nettavisen.

LES OGSÅ: Innbrudd i BMW

Innbrudd i BMW 9 måneders fengsel for hallikvirksomhet

Artikkeltags