Torsdag formiddag ble artist og skuespiller Sverre Kjelsberg begravet fra Elverhøy kirke i Tromsø.

Begravelsen startet 12.00 i en fullsatt kirke. Kjelsbergs bror, Tor Kjelsberg, sang The Pussycats-låten «Let me stay with you» under sermonien.

Tilstede i kirken var blant annet skuespiller Helge Jordal, Pussycats-kolleger Trond Graff Ottar Aasegg og Friedel Brandt og musiker Odd Arvid Eilertsen, skriver Nordlys.

Kjelsberg ble funnet død i sitt hjem i Tromsø den 18. juni i år. Han ble 69 år.

Da dødsfallet ble kjent i forrige uke var det mange som ga sine kondolanser.

- Han var en legende i norsk pop og rock. Det var ingen over og ingen ved siden av Pussycats på 60-tallet. De hadde alt, og litt til, sa musikkjournalist Per Kristian Olsen

- Sverre var en stor musiker, en stor komponist og bassist - og en veldig trivelig kar, sa Pussycats-kollega Friedel Brandt.

Sverre Kjelsberg (1946-2016)

  • Sverre Kjelsberg ble født i Tromsø den 18. oktober i 1946.
  • Som ung musiker spilte han i flere forskjellige band, før han i 1964 stiftet bandet The Arctic sammen med Trond Graff, Friedel Brandt, Ottar Aasegg og Ingemar Stjerndahl. Kjelsberg var bassist og vokalist i bandet, som senere skiftet navn til The Pussycats.
  • Bandet ga ut sin første singel «Ebb Tide»/ «Cadillac» i 1965. Det ble en salgssuksess med nærmere 25 000 solgte eksemplarer og 2. plass på VG-lista. De påfølgende årene ga The Pussycats ut fire plater.
  • Da bandet ble oppløst på begynnelsen av 1970-tallet, begynte Kjelsberg på musikkonservatoriet i Tromsø. Etter utdannelsen ble han ansatt som komponist, skuespiller og «førstetrubadur» ved Hålogaland Teater.
  • Hans første soloplate kom ut i 1979, og inneholdt flere viser og låter fra tiden på teateret. Året etter kom plata «Kära Syster» ut, også den inneholdt mange visesanger.
  • I 1980 ble Kjelsberg og Mattis Hætta valgt til å representere Norge i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix med sangen «Sámiid ædnan». De endte på en 16. plass i den finalen.
  • I 1982 kom Kjelsbergs tredje soloplate «Sverre» ut. På denne tiden deltok han også på flere gjenforeningsturneer med The Pussycats. Turneene tok opp mye av Kjelsbergs tid dette tiåret.
  • Det nestesolo-albumet kom i 1994 og ble kalt «Drømmen e fri». Den inneholdt en nyinnspilling av den kjente låten «Ellinors vise», som på denne tiden var blitt en nasjonalvise i Norge
  • Utover 2000-tallet deltok Kjeldsberg på flere tv- og radioprogrammer og fikk i 2007 «Nordnorsk markedsføringspris».
  • Sverre Kjelsberg døde den 18. juni 2016. Han ble 69 år gammel. Han etterlater seg tre voksne barn.