«Dette stinker!»

En ny flyplass i Hammerfest-regionen er foreløpig i det blå.

En ny flyplass i Hammerfest-regionen er foreløpig i det blå. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

«Skal den økonomiske veksten fortsette så må det bygges flyplass ute på kysten der det skjer!» Sterke reaksjoner fra leserne våre etter at Avinor valgte å ikke ta stilling til ny flyplass for Hammerfest-regionen.

DEL

(Finnmark Dagblad) I Vest-Finnmark er det foreslått å ruste opp veiene inn mot Alta lufthavn.

Samtidig skal luftfartsbehovet som følger av eventuell framtidig olje- og gassutvinning utredes videre, går det fram i forslaget fra fagetaten, som ble lagt fram onsdag. Forslagene skal danne grunnlag for styringsverktøyet Nasjonal Transportplan 2014-2023.

– Det er helt avgjørende å sørge for at Hammerfest får et godt og framtidsrettet flytilbud. Men de forslagene som så langt er lagt fram vil ikke dekke behovene, sier Dag Falk-Petersen, konserndirektør i Avinor.

Han varsler i stedet en ny utredning i løpet av året.

Samtidig er Dash 8-maskinene som i hovedsak trafikkerer kortbanenettet, ventet å være utfaset innen 2030. Flyene blir erstattet med nye maskiner, som igjen krever lengre rullebaner. Avinor mener det vil framtvinge endringer i flyplasstrukturen eller en overgang til mindre flytyper.

– Avinor har analysert terrengforhold, de økonomiske konsekvensene og trafikkgrunnlaget. I samarbeid med Statens vegvesen har vi også sett på effekten av nye vegløsninger, sier Falk-Pedersen.

Samtidig avviser Avinor ny lufthavn i Kautokeino. Hovedårsaken er at det er for lavt trafikkgrunnlag.

Artikkeltags