(Finnmark Dagblad)

HAMMERFEST: Byens første rundkjøring åpnet endelig for trafikk på mandag.

- Det var på tide! sier Tove-Lill Wahlberg.

Hun tok sin første tur i rundkjøringa sammen med hunden og mener hun kjenner reglene for rundkjøringer godt.

- Jeg er fra Kirkenes og der har vi hatt rundkjøringer lenge, så det går greit, forteller hun.

LES OGSÅ: - 5.000 færre kunder og 900.000 kroner i tap

LES OGSÅ: Tror rundkjøringen er ferdig i oktober

I hele sommer og utover høsten har arbeidet med rundkjøringa i Storsvingen foregått. Den siste finishen er ennå ikke på plass, derfor ble trafikken manuelt dirigert gjennom rundkjøringen tirsdag ettermiddag.

- Det blir litt asfaltering i morgen, men så skal den være klar, sier Viggo Eriksen som fikk oppdraget med å bygge herligheten.

- Så glad

Han er strålende fornøyd med resultatet.

- Nå er jeg så glad. De sier at det er den største rundkjøringen i hele Finnmark og jeg mener absolutt at det er den fineste, sier Eriksen.

Rundkjøringen har kostet rundt 16 millioner kroner.

- Vi har ikke fått sluttoppgjøret ennå, men kontraktsummen lå på 16 millioner plusss moms. Det blir vel noen tillegg, men det er omtrent der prisen ligger. Rundkjøringa er et spleiselag med Tormod Bertolfsen i Meridian Eiendom som bygger leiligheter der, medgir han.

Siste lag med asfalt legges til sommeren og busskur blir satt opp i midten av oktober.

- Tempreaturen er for lav nå, derfor kommer det et slitelag på 4,5 centimeter til sommeren. Vi har lagt fine grønne sedum-matter av ferdigprodusert lyng i midten, så jeg håper ingen kommer og ødelegger de iløpet av vinteren, sier han.

- Ingen ulykker

Til tross for at Storsvingen har vært en byggeplass med mange ulike kjøremønstre de siste månedene, har det ikke vært noen ulykker i forbindelse med byggearbeidene på Storsvingen.

- Dette har gått veldig greit for seg. Vi har ikek fått noen klager fra folk selv om det har vært mange forskjellige kjøremønstre der og mye trafikk har gått mellom Rema 1000 og Byggmakker. De fartsdemperne i metall har vært utrolig effektive for å få ned farten og vi har ikek registrert noen problemer knyttet til byggingen, sier operasjonsleder Tommy Flåten.

Han synes og det er flott at rundkjøringen endelig er på plass.

- Det er godt at den er romslig. Da er det enkelt for tungtrafikken å komme gjennom, sier han.