Danset med hele verden

Artikkelen er over 5 år gammel

Se video av Vadsø-ungdommen feire dansens dag.

DEL

Rundt spente 240 barn fra Sentrum skole møtte opp på Vadsø torg fredag ettermiddag. De stilte på rekker og danset hiphopinspirert dans til en spesiallagd melodi.

Den danske danseren Mathias Jin Budtz fra crewet Deep Down Dopeizm står for koreografien. Han har lagt ut en instruksjonsvideo på YouTube. Bare i Norge er det 170 påmeldte arrangementer.

Ekstranummer

– Det har vært kjempeartig å jobbe med dette prosjektet, sier arrangementsansvarlig Louise Vangsvik til Finnmarken fornøyd etter oppvisningen.

Hun sier elevene har jobbet mye selv og på eget initiativ, både med og uten lærere.

– Det har gått veldig lett å øve inn dette. Elevene har sett videoen selv og kopiert bevegelsene. De har danset i klasserommene, i fri-minuttene og hjemme, sier Vangsvik.

De fleste elevene virket fokuserte og interesserte under dansen. Da musikken var over og dansen ferdig, tok Vangsvik en mikrofon og spurte om de var klare for å ta den en gang til.

Danserne var noe delt i sin entusiasme, men Vangsvik har vetorett og banket igjennom et ekstranummer.

Entusiasme

Eskil Aleksandersen og Martin Andersen (begge 12) var blant de mer ivrige danserne. De ble igjen etter ekstranummeret og viste stolt fram hva de kunne for kamera.

Michael Mikkelsen (12) var også fornøyd, men ikke like ivrig.

– Det var artig å være med på. Jeg har gledet meg litt til det, sier Michael.

– Skal du danse mer?

– Nei, jeg tror ikke det. Det er ikke så artig å danse foran andre.

Globalt markeres dansens dag fra 27. til 30. april.

Artikkeltags