Kjempenedtur for dagligvaregigant. De er dårligst likt

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Bunnpris er det klart minst likte av dagligvarekjedene i Norge.

DEL

[NETTAVISEN]: Den suverent minste av dagligvarekonsernene i Norge får bare 60 av 100 mulige poeng i omdømmescore, mot 64 poeng for et år siden. Bunnpris er altså både dårligst og faller mest.

Det viser ferske tall fra den store omdømmemålingen RepTrak Norge, som gjennomføres av Apeland og Reputation Institute.

Kun McDonalds (59,5 poeng) og Ryanair (47,0 poeng) er lavere blant Norges 50 mest synlige selskaper.

- Jeg tror vi har kommet ut dårligst ut hver gang vi har vært med. Det er vel ikke noe annet å si enn at det er der vi er, sier Christian Lykke, daglig leder i Bunnpris, til Nettavisen.

Han sier det er vanskelig å forklare hvorfor det er sånn.

- Det kan være at de er misforøyd med oss overalt, eventuelt at folk bruker oss mest på søndager, og sønsdagsbutikken vår viser oss kanskje ikke fra vår beste side. Men om det er en forklaring eller bortforklaring vet jeg ikke. Vi har uansett en en jobb å gjøre for å lage et produkt folk er fornøyd med, sier Lykke.

Kiwi på topp

Kiwi derimot ligger på topp blant dagligvareselskapene med en omdømmescore på 82,8 poeng. Meny er nest best likt med 82,2 poeng, mens Coop faller til en tredjeplass med 79,3 poeng.

- Det er kjempehyggelig og en seier for alle oss i Kiwi. Vi takker for tilliten. Det viser at vi har bra medarbeidere, ettersom folk nok først og fremst tenker på sin lokale butikk når de blir spurt om Kiwi, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi, til Nettavisen. 

Rema-fremgang

Rema 1000 var fjorårets store taper med 66,9 poeng, men løfter seg i år og får en omdømmescore på 69,2 poeng.

Av de øvrige dagligvarekjedene som er målt er Spar på fjerdeplass, med 72,9 poeng, mens Joker er nest nederst med 66,4 poeng.

Aller øverst på omdømmelisten blant Norges femti mest synlige selskaper troner imidlertid Freia, med en score på hele 86,3 poeng. Finn.no (85,5) og Hurtigruten (85,4) ligger på henholdsvis andre og tredjeplass.

Artikkeltags