Styrker brannvesenet med bamsen «Bjørnis»

Her er «Bjørnis» sammen sine kollegaer i Hammerfest brann- og redning.

Her er «Bjørnis» sammen sine kollegaer i Hammerfest brann- og redning. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne uken fikk Hammerfest brann- og redning en brun liten teddybjørn på laget.

DEL

– Den nye brannmannen heter «Bjørnis» og jobber nå som brannbamse i Hammerfest brann- og redning.

Det melder prosjektansvarlig Joakim Pedersen i en pressemelding.

– «Bjørnis» er med på alle oppdrag vi rykker ut på, og hans rolle på vaktlaget er å møte barn som har behov for omsorg og trygghet ved ulykker og traumer. Når barn opplever en ulykke eller en brann, så vil barna få en egen Bjørnis brannbamse som kan gi trøst og ta fokuset bort fra hendelsen, skriver Pedersen i pressemeldingen.

– God effekt

Ifølge Pedersen er erfaringer fra brannvesen som har tatt i bruk «Bjørnis» gode.

– Bjørnis er blitt delt ut ved en rekke hendelser, både ved brann og trafikkulykker. Når et barn som har opplevd noe traumatisk får Bjørnis på fanget kan de komme ut av sjokk, og de får noe annet å tenke på enn det traumatiske. Dette gir god effekt både for å skape trygghet for barn på skadestedet samtidig som det kan forebygge senskader hos barn som har opplevd noe traumatisk, står det i pressemeldingen.

Skal besøke barnehager

I tillegg skal «Bjørnis» besøke barnehager for å dele kunnskap om brannsikkerhet og skape gode relasjoner mellom barn og brannvesen.

– Bamsen skal også få lov å besøke barns hjem hvor barn, Bjørnis og foreldre sammen kan ha brannøvelse, kontrollere om varslingsutstyr har ferske batteri og fungerer, og snakke om hva man skal gjør dersom det begynner å brenne.  «Bjørnis» kan bidra som en helt ny metode for å skape interesse for brannsikkerhet og samtidig gi barna trygghet til brannvesenet.  Jeg tror Bjørnis vil spre glede hos mange barn i Hammerfest, står det i pressemeldingen fra Pedersen.

Artikkeltags