Børshopp for North

Direktør Erik Karlstrøm i North Energy

Direktør Erik Karlstrøm i North Energy Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Kursen på North Energy-aksjen gjorde et hopp etter at selskapet meldte om funn av hydrokarboner i en brønn i Norskehavet.

DEL

Det var sist tirsdag selskapet meldte at det var funnet spor av hydrokarboner i brønn 6506/9, Fogelberg, på Haltenbanken. Lisensen opereres av Centrica Resources og North Energy har en andel på 12 prosent.

Brønnen ligger ca 18 kilometer nordvest for Åsgård, og det pågår nå omfattende logging og datainnsamling fra brønnen.

Børsen reagerte ganske umiddelbart med en kursoppgang på nær 8 prosent, og sluttkursen tirsdag lå på over 26 kroner. Etter et fall onsdag var det ny stigning torsdag formiddag da et forholdsvis stort antall aksjer ble omsatt for 26,10 per aksje. Kjøper var DnB Markets.

Aksjen ble introdusert på Oslo Axess 7. februar i år til en pris på 27 kroner per aksje.

I Origo Kapital i Alta, som var initiativtaker til selskapsdannelsen og som sitter med en større aksjepost, følges utviklingen med spenning.

– Vi har også de siste dagene registrert at fire analytikere har tatt opp dekning i aksjen, og alle er enige om at North Energy har et stort potensial, sier adm. dir. Harald Karlstrøm i Origo Kapital i en pressemelding.

En av analytikerne, Teodor Sveen Nilsen i Argo Securities, skriver ifølge Finansavisen at kursmålet er 43 kroner. Nilsen skriver i en analyse følgende: «Relativt til størrelsen har North et stort antall prospekter med høyt potensial. Vi tror at et kommersielt funn vil føre til en eksplosiv økning i vårt nåverdi-estimat».

Karlstrøm påpeker at det ikke er snakk om et funn før Oljedirektoratet bekrefter dette, etter å ha analysert innsendte data, men han håper selvsagt at det dreier seg om et funn.

Artikkeltags