(Finnmarken)

Aldri før har konkurransen hatt en så suveren vinner som denne gang. Halvparten av de 2000 stemmene som ble avgitt av Finnmark Dagblad og Finnmarkens lesere via nett og kupong gikk til Blacksheeps, mens de andre ni kandidatene måtte nøye seg med mellom 60 og 160 stemmer hver.

– Det er jo helt utrolig. Vi har jo bare spilt sammen i to år, sier Agnete.

Et eventyrlig år

Verken hun eller noen andre hadde drømt om at Blacksheeps og «Oro jaska beana» skulle være på hele Norges lepper ved utgangen av 2008. For selv om gruppa hadde gjort seg bemerket både under lokale opptredener og på Ungdommens Kulturmønstring i 2007, var det noen relativt ukjente ungdommer som meldte seg til den norske Melodi Grand Prix Junior-finalen i februar i fjor. Siden da har det gått slag i slag.

– Vi har opplevd masse og det har vært fantastisk lærerikt, sier Emelie Nilsen.

Høydepunktet var selvsagt seieren i den nordiske Grand Prix-finalen i Århus i november. Men bandet har også spilt under Skiippagurrafestivalen, Fredspris-arrangementet i Oslo og holdt konserter i Tromsø, og Alta i tillegg til Vadsø, Vardø, Kirkenes, Tana og selvsagt hjemme i Nesseby. Leserne av Avisa Nordlys har kåret BlackSheeps til Årets Nordlending, «Oro jaska beana» er kåret til Årets låt av norske musikkjournalister og nessebyværingene var også nær ved å bli «Årets navn» i Dagbladet.

Stolte finnmarkinger

– Hva betyr det å bli kåret til Årets Finnmarking?

– Det viser at folk setter pris på oss, og det er jo veldig artig, sier Emelie.

– Vi er stolte av å være finnmarkinger. Det er kult. Vi skiller oss litt ut, mener Agnete.

Les mer om saken i PDF- eller papirutgaven av Finnmarken.