(Finnmark Dagblad) Flere har tatt kontakt med Finnmark Dagblad etter oppslagene fra barnehjemmet. En av dem er Bjørn Pedersen, nå bosatt i Sverige. Han var selv på barnehjemmet i perioden 1949 til 1959.
- Jeg vet ikke når det kan ha startet, men jeg kan selv underskrive på at det i hvert fall har foregått fra 1953, sier han.

Da han så oppslaget i onsdagens FD, tenkte han «endelig!». Han husker han fortalte om overgrepene til sentrale ansatte ved barnehjemmet.
- Han har Guds velsignelse for å gjøre det, ble Bjørn forklart den gangen.
- Jeg vet ikke hvem som er anmeldt i denne saken, men hvis det er han jeg tror, ble han lærer etter årene på barnehjemmet. Jeg husker jeg advarte folk i Tromsø og Hammerfest om at denne mannen ikke måtte få bli lærer. Så vidt jeg vet reiste han sørover og ble lærer der en periode. Han banket barna, han banket kona og han banket hesten, forteller Bjørn.

Bjørn Pedersen skulle helst sett navnet på mannen publisert. Han sier at både han selv og hans brødre kan skrive under på at denne mannen har utført groteske, straffbare handlinger som har påført mange mennesker betydelige smerter og lidelser.
- Jeg prøvde selv å ta livet av ham en gang, enda jeg var veldig redd. Jeg var tretten år den gangen og forsøkte å ta livet av ham med en sparkemeie. Det sier noe om hvor forbannet jeg var på den mannen, sier Bjørn.
- Han kledde seg ofte ut som julebukk, og sprang rundt med en kjepp. Jeg husker en gang han slo meg over ryggen med kjeppen. Ryggen har jeg slitt med i mange år. Han hadde vel et slags tilsyn for gårdsdriften, men arbeidet måtte barna gjøre. Hvis vi vekket ham, reiste han seg kliss naken og sto der og dinglet med erigert kjønnsorgan, sier Bjørn som er sjeleglad for at saken nå har kommet fram i lyset.

Fordi saken etter lovverket er strafferettslig foreldet, er Bjørn Pedersen usikker på hvordan saken håndteres fra myndighetenes side. Pedersen har vanskelig for å tro at mannen ikke skal ha fortsatt virksomheten i årene etter at han sluttet ved barnehjemmet.