Spare-app tar fullstendig av

Den nye spareappen Spare vokser raskere enn Vipps gjorde da den ble lansert.

Den nye spareappen Spare vokser raskere enn Vipps gjorde da den ble lansert. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

16-dobling og nye rekorder. Vokser raskere enn Vipps.

DEL

Utrullingen av Vipps må kunne sees på som en av de mest suksessrike mobiltjenestene i Norge noen gang. Tjenesten har fått flere millioner brukere, er omfavnet av de andre bankene i Norge og vil kanskje ta knekken på kontanter raskere enn vi aner.

Så da DNB lanserte sitt andre trinn av sin mobilstrategi med appen Spare, var det en viss følelse av å hoppe etter Wirkola.

Det skriver Nettavisen.

Raskere vekst enn Vipps

Men fredag passerte appen 150.000 brukere - og ikke overraskende er det spesielt blant unge den har slått an. Nesten 40 prosent av brukerne er i 20-årene.

- Det har gått over forventning så langt. Vi snakker om en app som handler om å utsette forbruket ditt, og det er sjeldent så populært. Men dette er foran utrullingstakten til Vipps, sier konserndirektør Trond Bentestuen i DNB til Side3.

- Nå tror jeg ikke Spare blir like stor som Vipps som egentlig er for alle, men vi har hatt stor suksess med lanseringen, sier han.

Bruken av appen ser ut til å virkelig ha påvirkning på folks sparing.

  • Oppretting av sparemål er nå 16 ganger så høy som før Spare ble lansert
  • Det ble satt «all time high» i antall nye kunder som opprettet aksjehandelskonto uken etter lansering
  • DNB Markets har opplevd en dobling av kundetilstrømmingen
  • Halvparten av nye fondskunder kommer nå gjennom appen
  • På nytegning av fondsavtaler, skjer nå totalt 1 av 4 gjennom appen

En liten pengemaskin

- Det kan høres ut som om appen ikke bare har fått mange brukere, men blir en liten pengemaskin for dere gjennom mer omsetning for DNB Markets?

- Vi lager brukergrensesnitt til en del eksisterende produktområder, så det er bra for kundene og bra for oss. Åpning av aksjehandelsløsning har gått i taket, så der har dfet blitt kø. Det har blitt veldig populært, og tilgjengeliggjør dette på en helt annen måte.

Artikkeltags