(Finnmark Dagblad)

Etter hendelsene i regjeringskvartalet og på Utøya har det vært enighet på tvers av partiene om å moderere seg under valgkampen. Partiene har blitt enige om at man ikke skal slå politisk mynt på hendelsene.

Stikk i strid med tverrpolitisk enighet postet Arbeiderpartiets 3. kandidat til fylkestingsvalget, Thorbjørn Jungård, torsdag følgende uttalelse på sin Facebook-profil: «Ikke alle tidligere medlemmer av Fremskrittspartiet har sprengt Oslo sentrum i lufta men alle som har gjort det i år har vært medlemmer av Fremskrittspartiet».

Et utsagn som trolig er en replikk til Carl I. Hagens (Frp) utspill om muslimer, «nesten alle terrorister er muslimer».

Reagerer på uttalelsen

Ingalill Olsen, leder i Finnmark Arbeiderparti, reagerer på Jungårds uttalelse.

– Jeg ville aldri ha skrevet noe slikt. Man kan ikke bruke denne hendelsen slik. Linken mellom Fremskrittspartiet og hendelsene på regjeringskvartalet og på Utøya er helt urimelig, sier hun.

Usmakelig

– Dette er rett og slett usmakelig. Han legger seg på et virkelig lavmål, sier Fremskrittspartiets 1. kandidat til fylkestinget, Claus Jørstad.

Uheldig tidspunkt

Jungårds uttalelse ble etter noen timer slettet. Thorbjørn Jungård sier i en kommentar til Finnmark Dagblad at han beklager dersom noen i Frp føler seg såret.

– Det var et forsøk på å bruke samme retorikken som Carl I. Hagen, men det var kanskje et uheldig tidspunkt, sier han.

Les hele saken i vår papir- eller E-avis