Altaruss reagerer på flatfylla i sør

Visepresidenten i russestyret i Alta,  Kristel Elisabeth Johanne Majala, er sjokkert over hvordan russen i sør fester. Hun mener finnmarkingene har en betraktelig bedre drikkekultur. Bildet er hentet fra årets russerevy, som fikk mye skryt i mediene.

Visepresidenten i russestyret i Alta, Kristel Elisabeth Johanne Majala, er sjokkert over hvordan russen i sør fester. Hun mener finnmarkingene har en betraktelig bedre drikkekultur. Bildet er hentet fra årets russerevy, som fikk mye skryt i mediene. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Visepresidenten ved russestyret i Alta, Kristel Elisabeth Johanne Majala , er sjokkert over drikkekulturen blant russen i Sør-Norge..

DEL

13.000 russ fra hele Østlandsområdet, pluss noen få langveisfarende, har holdt det gående på - og rundt Tryvann denne helgen. Blant dem var også altajenta Kristel Elisabeth Johanne Majala. Hun hadde tatt turen sørover for å delta på megafesten på oversiden av Holmenkollen. Majala er overrasket over hvor stor forskjell det er på nord og sør når det kommer til festing. Leteaskjonen, der store mannskaper fra nødetatene måtte gjennomsøke Øvresetertjern etter et nattlig russebad, var også en tankevekker for Alta-russen.

– Oppe i nord, i Alta, er det ikke om å gjøre bli mest mulig full når man har fest. Da er det også lettere å ta godt vare på hverandre, poengterer Majala til aftenposten.no.

– Da jeg så hvor sanseløst fulle mange var fredagskvelden, og at de satte seg selv i en potensielt farlig situasjon, bestemte jeg meg for å la være å drikke mer her, sier hun.

Etter et voldsomt fylleslag på Tryvann natt til lørdag, der AMK måtte sende ambulanse hele 17 ganger, gikk festingen for seg i litt mer ordnede former lørdag kveld. Politiet i Oslo kan søndag morgen melde om rolige forhold på Tryvann natt til søndag, skriver Aftenposten.

Majala er visepresident i russestyret ved Alta videregående skole. Der startet de feiringen av snart 13 års fullført skolegang forrige helg.

– Vi har mindre arrangementer enn her sørpå. Russen i nord bruker også langt mindre penger på feiringen. I Alta ser du ingen lange og enormt kostbare russebusser, bare minibusser, fastslår hun.

Selv om det også drikkes når russen treffes i Finnmark, ser man ikke flatfyll på samme måte som på Tryvann.

– Jeg ble helt satt ut da jeg så hvordan folk oppfører seg her, hvor mye de drikker. Noen er kanskje fulle for første gang og tåler bare små mengder. Og når folk drikker deg fra sans og samling på et så stort arrangement, er det mye vanskeligere å passe på hverandre, mener hun.

19-åringen er fra før godt kjent med alkoholens virkning på folk, siden hun jobber på et utested i hjembyen.

– Er vant til å være edru blant fulle folk. Det blir litt som å jobbe i barnehage, sier hun.

Artikkeltags