Ingen brøt den magiske 200.000 kroners-grensa i år for å fiske på Monicas favorittplass

SOLGT PÅ AUKSJON: Ordfører Monica Nilsen har fått den ære å fiske på den populære fiskeplassen. Nå har noen betalt en høy sum for å gjøre det samme.

SOLGT PÅ AUKSJON: Ordfører Monica Nilsen har fått den ære å fiske på den populære fiskeplassen. Nå har noen betalt en høy sum for å gjøre det samme. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

To fiskedøgn i Altaelva gikk for 190.000 kroner på Reddvillaksen sin auksjon. Inntektene går til å bevare villaks- og sjøørret i hele landet.

DEL

Les iFinnmark+ ut året for kun 100,-:

Bestill her med Finnmark Dagblad som eAvis

Bestill her med Finnmarken som eAvis

To fiskedøgn ved Stengelsen og Langstilla i Altaelva ble torsdag kveld lagt ut på Villaksauksjonen 2016. I tradisjon tro var det noen håpefulle som hadde lagt inn et forhåndsbud på 120.000 kroner, men fiskeplassen bruker normalt å gå for langt mer enn det.

Den ideelle organisasjonen Redd villaksen har samlet inn til sammen 1.039.000 kroner. Inntektene til villaksaksjonen går til å bevare villaks- og sjøørret i Norge.

– Vi hadde et mål om å nå en million kroner i kveld, og det klarte vi med god margin. Vi er veldig fornøyde med givergleden, sier styreleder i Reddvillaksen, Jens Olav Flekke, til Hooked

Lavere enn 200.000

I fjor gikk budrunden varm da to fiskedøgn, i det som blir regnet å være det aller ypperste av fiskeplasser, ble solgt for svimlende 250.000 kroner.

– I fjor var det flere villmenn på telefonen. Det var et eventyr, sa konferansierene til auksjonen som ble direktesendt på web-TV.  

I år kom auksjonen ikke over den magiske 200.000 kroners grensen hvor alt kan skje. Budet endte på 190.000 kroner etter en relativt kort budrunde.

Tre andre elver

Denne fiskeplassen er for øvrig også ordfører Monica Nielsen, som gjennom ordførerdøgnet har hatt anledning til å fiske i selveste indrefileten av alle lakseelver.

Auksjonen solgte også fiskeplasser i tre andre elver i Finnmark. Fisket i Kongsfjordelva gikk for 7000 kroner. Syltefjordelva gikk for 9000 kroner. Vestre Jakobselv ble solgt for 5000 kroner.

Artikkeltags