Kjede fjerner klovnemasker fra butikkhyllene

VIL IKKE SELGE: Leketøyskjede vil ikke ha noe skremmende klovneri med deres klovnemasker, ifølge Tone Ek. Bildet av maskene er til illustrasjon.

VIL IKKE SELGE: Leketøyskjede vil ikke ha noe skremmende klovneri med deres klovnemasker, ifølge Tone Ek. Bildet av maskene er til illustrasjon. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Leketøysbutikken Ringo på Amfisenteret i Alta fjerner alt av klovekostymer fra butikkhyllene: – Jeg tror de fleste butikkene i kjeden har tatt hensyn og fjernet alt, til og med klovnenesene, sier Tone Reinholdtsen Ek.

DEL

«Killer Clowns»-fenomenet har spredt seg fra USA til Norge. Trenden dreier seg om å kle seg ut som skumle klovner og gå rundt og skremme folk. Blandt de mer nifse opplevelsene kan det nevnes at en kvinne i Eidsvoll ble skremt her om dagen da en monsterklovn klatret oppå hennes bil og skrapte i ruten med en knivlignende gjenstand.

Nå ønsker lekebutikkjeden Ringo å bremse den skremmende trenden ved å hindre folk i å skaffe seg klovneutstyr. Butikken oppfordrer samtidig andre butikker til å gjøre det samme som dem.

Sier nei til trend

Daglig leder  Tone Reinholdtsen Ek i Ringo Alta opplyser at den øverste ledelsen i kjeden har henvendt seg til alle Ringo-butikkene i landet. Butikkene er alle oppfordret om å fjerne klovnekostymer, klovnemasker og til og med klovnenesene fra butikkhyllene sine.

– Vi har valgt å fjerne klovnekostymer med tilbehør fra vår butikk, grunnet klovne-trenden som sprer seg rundt i verden, sier hun.

SETTER FOTEN NED: Tone Reinholdtsen Ek, daglig leder for Ringo i Alta.

SETTER FOTEN NED: Tone Reinholdtsen Ek, daglig leder for Ringo i Alta.

Frykter trend sprer seg

Ek frykter klovne-trenden skal bre seg over hele landet og etter hvert også til Finnmark.

– Vi har ikke hatt etterspørsel for disse varene for øyeblikket. Det er vi glade for. Nå har uansett fjernet fristelsen.

Klovne-varene vil ikke engang bli satt ut i hyllene igjen til Allehelgensaften, på engelsk kalt Halloween, ifølge henne.

– Klovnedraktene er morsomme, men ikke når det blir på de premissene. Vi satser på at de finner på mer uskyldig moro neste år.

Artikkeltags