– Jeg hørte noe på trappa og så en skygge, i ettertid tenker jeg at det kan ha vært dem

TO STREKER: Huseieren som fant boligen sin merket, tok ikke bilde av dette før hun vasket det bort. Her har hun tegnet opp hvordan boligen var merket. I vinduet langs døra, var det tegnet inn en prikk. Og på siden av dørkarmen var det tegnet inn to streker. (PS: Strekene på tegningen er i virkeligheten ikke proporsjonal med størrelsen på vinduet på dette arket).

TO STREKER: Huseieren som fant boligen sin merket, tok ikke bilde av dette før hun vasket det bort. Her har hun tegnet opp hvordan boligen var merket. I vinduet langs døra, var det tegnet inn en prikk. Og på siden av dørkarmen var det tegnet inn to streker. (PS: Strekene på tegningen er i virkeligheten ikke proporsjonal med størrelsen på vinduet på dette arket). Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det er utrolig frekt.

DEL

Lørdag kveld advares det på Facebook om at omreisende har kommet til Gakori i Alta: ”Sjekk døran dokkers, lås sykla og ta inne alle verdisaker som ellers kan ligge fritt i ro på egen trapp og hage. Og del gjerne statusen med dåkkers!!”

Advarselen har kommet etter at en av beboerne i Alkeveien har funnet noen merker ved dørkarmen sin.

Slo alarm

iFinnmark har vært i kontakt med kvinnen som har fått boligen sin merket. Hun forteller at hun har lest om disse kodene omreisende tyvene bruker for å varsle hverandre, og selv om hun ikke kan si noe med sikkerhet, så finner hun det ubehagelig å ha funnet lignende merker, som er tegnet inn med en penn ved ved ytterdøra.

– Jeg oppdaget merkene fredag morgen, og de har ikke vært der før. Det sier også min datter, som har passet huset mens jeg har vært bortreist.

Hun tror merkinga kan ha skjedd litt før klokken 23 torsdag kveld, og at hun har overrasket vedkommende som står bak dette.

– Jeg kom hjem litt før klokken 22. Mens jeg satt i stolen i stua hørte jeg noe på trappa og så en skygge. Jeg reiste meg og gikk bort dit, men jeg så ingenting. Jeg tenkte at det kan ha vært markisene, og lot det være med det.

Morgenen etter oppdaget hun merkene ved døra og ble tankefull.

– Så en person at jeg røyste meg fra stolen og gikk mot døra, og at vedkommende så stakk herfra?

Hun kan ikke si noe for sikkert.

– Hva det er for noe vet jeg ikke, men det er i alle fall heslig.

Vasket bort

I etterkant vasket hun bort merkene.

– Min datter så også merkene, men jeg har nå vasket det bort. Jeg bare måtte få det bort, sier hun.

Hun forteller at disse merkene ikke var identiske med de som iFinnmark har omtalt tidligere. Hun beskriver det slik at det var tegnet inn to streker ved siden av dørkarmen hennes. Mellom strekene var det cirka tre centimeters mellomrom. Og på vinduet, som står rett ved og langs døra, var det påtegnet en prikk.

– De var litt ruglete tegnet, så han eller hun kan ha fått det travelt.

Hun tok ikke bilde av det, men har i ettertid tegnet hvordan det så ut og sendt et bilde til iFinnmark, for å illustrere det (se hovedbilde).

Nabo advarer

Nabo Nancy Heitmann sier at hun ikke har sett merkene, men hun har vært i kontakt med naboen. Nå oppforer hun folk til å passe på eiendelene sine.

– Jeg oppfordrer alle til å sjekke om vindu og dører er merket, og låse alt inn.

Og så har hun en bønn til politiet: 

– Med tanke på at dette er et boligfelt hvor det bor mange små og eldre, så hadde det vært fint om politiet hadde patruljert her på nattestid.

Flere hus er merket

Politiets operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt, Lars Jørgen Kleven, opplyser at strek-merkinge er ukjent, men politiet har fått inn flere meldinger om  boligeiere i Alta som har fått påsatt tegnestifter på dørkarmene sine lørdag.

– Vi har merket oss at det er flere adresser i Alta som det er funnet tegnestifter på. Hvorfor de er satt der vet vi ikke, det er bare spekulasjoner. Om det er dørselgere eller om det er mobile vinningskriminelle vet vi ikke, men vi har det til obs.

Har du funnet er merke på din dør? Ta kontakt med iFinnmark på 78428601 eller send bilde til tips@ifinnmark.no.

Artikkeltags