Gå til sidens hovedinnhold

Gravemaskin skled og veltet: Sjåfør sendt til lege med blodig hals og hjernerystelse

Artikkelen er over 5 år gammel

Delprosjektleder for kontrakten Alta vest, Torgeir Dahle i Statens vegvesen, bekrefter at det var en arbeidsulykke Kåfjord i Alta forrige uke.

– Det som har skjedd er at gravemaskinen sto ujevnt på tippen og skled på is og snø. Den traff en kant og tippet over på siden, sier han.

Avvik i rutinene

Dahle opplyser videre at det ble gjort en sikkerhetsanalyse i forkant av arbeidet som skulle gjøres på stedet den aktuelle dagen, og at det ikke har blitt tatt hensyn til alt som sto i denne analysen.

– Terrenget var forholdsvis flatt, men disse gravemaskinene seiler for av gårde.

– Det kan hende at gravemaskinfører han gjort alt rett, men i skal se på prosedyrene om den var god nok, for å unngå at det skjer på nytt. Vi skjerper inn for å unngå nye uhell, sier Dahle.

Sendt til lege

Den unge gravemaskinføreren, som for øvrig er ansatt hos en underentreprenør, fikk personskade som følge av hendelsen.

– Han ble fraktet til lege som undersøkte ham. De konstaterte hjernerystelse og sårskade på høyre siden av halsen, sier Dahle.

– Prøvde han å stoppe blødningene?

– Han prøvde å stoppe blødningene, men man må ikke overdramatisere dette. Det var ikke et stort sår. Legen har gitt ham penicillin for å være sikker på at det ikke går infeksjon i såret.

– Skrapte seg på glass

Daglig leder Trond Mathisen i entreprenørfirmaet Odd Mathisen AS opplyser at personen, som er ansatt hos en underentreprenør, fikk en «liten skrape» i halsen etter å ha skrapt seg på knust glass.

– Det var et uhell hvor gravemaskinen skled på berget fredag. Vedkommende ble sendt til sykehus med et skrapemerke på halsen, og ble sendt til kontroll for hjernerystelse. Han var tilbake på jobb på mandag, sier han.

Nå skjerper bedriften inn på sikkerheten for at slike uhell ikke skal oppstå flere ganger.

Arbeidstilsynet ikke fått melding

Entreprenøren har varslet oppdragsgiveren Statens vegvesen om arbeidsuhellet.

Delprosjektleder for kontrakten Alta vest, Torgeir Dahle i Statens vegvesen, kunne ikke torsdag ettermiddag svare på om Arbeidstilsynet er blitt varslet.

Johan Furebotten i Arbeidstilsynet opplyser at de ikke har registret meldingen om dette uhellet - så langt.  

– Vi har ikke fått noen meldinger som bekrefter en ulykke i forrige uke. Det kan skyldes feil i systemet, men normalt skal vi få melding om det er en arbeidsulykke.

Kommentarer til denne saken