Alta-buss i dødsulykke

ULYKKE: Ambulanse og politi i arbeid på ulykkesstedet.

ULYKKE: Ambulanse og politi i arbeid på ulykkesstedet. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Buss med håndballspillere fra Bossekop ungdomslag involvert i dødsulykke i Troms.

DEL

- På veien ligger flere døde personer, som er tildekket. Det er mye politi og ambulansepersonell som jobber på stedet, rapporterer Nordlys-reporter Øystein Barth-Heyerdahl som er på stedet til egen avis.

Klokka 1415 fikk politiet melding om en alvorlig trafikkulykke på E8 i Lavangsdalen mellom Tromsø og Nordkjosbotn.

Politiet bekrefter overfor Finnmark Dagblad at en buss og en eller flere personbiler er involvert.

Bussen fra Alta skulle til Tromsø på håndballturnering da ulykken skjedde. I bussen var det aldersbestemte håndballspillere fra Alta.

- Ingen av våre spillere er omkommet eller hardt skadd, sier leder Egil Mofoss i håndballgruppa til Bossekop Ungdomslag.

Han forteller videre at de nå jobber med å få full kontroll på situasjonen.

- Nå er det viktig at vi tar vare hånd om spillerne og får varslet foreldre som sitter hjemme og er urolige, sier Mofoss til Finnmark Dagblad.

- Skadeomfang er så langt ikke bekreftet, men foreløpige meldinger går på en buss og to personbiler. Nødetatene er på stedet, og politiet jobber nå blant annet med å skaffe oversikt over situasjonen, opplyser stasjonssjef Kurt Pettersen overfor avisen Nordlys.

Politiet bekrefter at det er meldt om fem omkomne, og seks skadde som er brakt til Universitetssykehuset med ambulanse og helikopter. I bussen var det omkring 15 ungdommer fra Alta, som også er på vei til sykehus i annen buss, disse skal være uskadd og lettere skadd.

E8 er stengt, og det er lange køer på begge sider av ulykken.

– Vi vet ikke så mye om hva som her skjedd. Alle har fått beskjed om å holde seg rolig i bussen, men er det mye knust glass. Ingen av spillerne er alvorlig skadet. Det er kun snakk om lettere skader, sier Birte Mjøen, en av håndballspillerne som var på vei til turneringen i Tromsø for å spille håndball med BULs 14-årslag, til Altaposten.

Tips Oss
Telefon: 78 42 86 01, SMS/MMS: IFI til 2005, E-post: tips@ifinnmark.no Video: Send inn din video

Artikkeltags