850.000 for to vedtak

Et vanlig plenumsmøte i Sametinget koster rundt 850.000.

Et vanlig plenumsmøte i Sametinget koster rundt 850.000. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En ordinær plenumssamling i Sametinget koster rundt 850.000 kroner. På sakskartet denne uka står to saker.

DEL

KAMPANJE: iFinnmark+ i ut året for kun 10,-

Det er direktør Rune Fjellheim i Sametinget som bekrefter summen, etter at opposisjonspolitiker Aili Keskitalo (NSR) i fredagens FD anslo kostnadene til opp mot én million kroner for en ordinær plenumssamling i Sametinget.

Vanligvis starter en slik samling mandag morgen, og avsluttes til lunsj fredag samme uke. Neste ukes møte avsluttes torsdag ettermiddag. Kostnadene ble nevnt i forbindelse med Keskitalos utspill fredag om at sakslista til neste ukes plenumsmøte er pinlig kort med sine to saker.

850.000

Direktør Rune Fjellheim i Sametinget bekrefter at e vanlig plenumssamling koster nokså nær en million kroner.

– En uke med komité- og plenumsmøter koster om lag 850.000 kroner, pluss minus, sier han.

Dette er inkludert den delen av møtegodtgjørelsen hver representant får per møte de deltar på, samt reisekostnader og full pensjon på hotell. Opptil 100.000 årlig Hver representant har en fast årlig godtgjørelse på 54.000 kroner.

– I tillegg får de mellom 15- og 16.000 kroner for hvert møte de deltar på. En representant som møter opp på alle møtene, vil derfor få rundt regnet mellom 95- og 98.000 kroner totalt i møtegodtgjørelser årlig, sier Fjellheim.

Prøver ny ordning

Fjellheim overlater til politikerne å kommentere selve sakslista, men påpeker at Sametinget selv vedtok i fjor å legge om møtestrukturen for å se om de kan jobbe mer effektivt.

– Nå utprøves fem plenumsmøter i året der komitémøtene er inkludert i samlingen. Før var det fire plenumsmøter i året, men da var komitémøtene lagt to uker i forkant av plenumsmøtet. Før møttes representantene åtte ganger i året, mot nå bare fem. Ordningen evalueres fortløpende, så får vi se hva resultatet blir, sier Fjellheim.

Artikkeltags