(Finnmark Dagblad)

Eriksen ble sist sett mellom kl 0300 og kl 0400 natt til fredag, og ble meldt savnet samme dag. Leting med helikopter fredag i områdene rundt forsvinningsstedet var resultatløs.

Politiet har også sjekket drosjer og busser, men uten at noen har registrert at Eriksen har forlatt bygda på denne måten.

- Vi kan imidlertid ikke utelukke at han kan ha haiket med en privatbil ut fra Karasjok, og derfor går vi nå ut i media og ber om hjelp, sier operasjonsleder Lars-Rune Hagen ved Øst-Finnmark politidistrikt til Finnmark Dagblad.

Valter Eriksen er 76 år gammel, 160 cm høy. Han bruker ikke briller og snakker nordnorsk dialekt. Han har blå merker på begge kinn. Da han forsvant var han kledd i en lys blå skjorte med en hvit T-skjorte under (som på bildet). Han har mørk dressbukse på seg, men hadde ingen ytterjakke på.

Den savnede er fra Hammerfest, og overnattet hos noen bekjente i Karasjok da han forsvant. 76-åringen skal være i dårlig stand til å ta vare på seg selv.

Over hundre personer fra politiet, sivilforsvaret, forsvaret og brannvesenet er med i letingen. Fra i går ble letingen konsentrert om området i Karasjok der Eriksen forsvant.

Om Eriksen ikke har forlatt bygda med privatbil, er det mest sannsynlig at han ikke har kommet langt fra huset han forlot.