(Finnmark Dagblad)

I månedene juni, juli og august i år skal Rema 1000 på Storsvingen i Hammerfest ha tapt 900.000 kroner i omsetning, skriver lokalavisa Hammerfestingen, som kan melde at kjøpmann Ronald Aslaksen likevel ikke er bekymret.

Det er arbeid med ny rundkjøring utenfor butikken som får skylda, og kjøpmannen sier at omkjøring kan virke litt kaotisk og vanskelig.

– De som er på vei fra byen og til Rypefjord vil kanskje velge å stoppe en annen plass. Folk er vanemennesker, sier kjøpmannen til avisa.

Selv om kjøpmannen framstår som ubekymret, og påpeker at butikken er godt nok rustet for å takle tapet, forteller han også at på grunn av naturlige utskiftninger i arbeidstokken trenger han ikke å begynne å permittere folk.

– Vi måtte nok ha begynt å vurdere permitteringer uten de naturlige utskiftningene. Med mellom 10-20 prosent nedgang i omsetning så er det klart at vi måttet justert arbeidsstokken noe, sier kjøpmann Ronald Aslaksen til avisa Hammerfestingen.

Han forteller butikken også har gjort en ekstra promoteringsinnsats.

– Vi har gjort mye for å fremdeles få kundene til butikken. Vi har satt opp skilt og plakater for å promotere oss enda mer enn tidligere, sier kjøpmannen til avisa.