24-åring ikke lenger siktet

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Politiet har frafalt siktelsen mot 24-åringen som var siktet etter at 23 år gamle Lone Olsen ble funnet død 1. juledag i Laukvik.

DEL

Årsaken er at den foreløpige obduksjonsrapporten viser at hun ikke ble utsatt for vold. Men 24-åringen har fortsatt status som mistenkt i saken, melder VG Nett.

– Det betyr jo at politiet fortsatt regner ham som interessant i saken, sier 24-åringens forsvarer, advokat Jens Blix Nilsen til NTB. Han sier at han ikke er enig i denne vurderingen.

– Han er dypt ulykkelig, sier Blix Nilsen om 24-åringen.

– Avdøde var en god venninne av ham. Han ønsket minst av alt at hun skulle dø, sier advokaten.

1. juledag

23 år gamle Lone Olsen ble funnet død i 24-åringens leilighet i Laukvik i Lofoten på kvelden 1. juledag. Det var 24-åringen som fant henne.

– Han forsøkte først gjenopplivning, og da dette ikke gikk, fikk han tak i en kamerat, og så fikk de tak i AMK-sentralen, sier Blix Jensen.

Den 24 år gamle mannen ble først siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Men på bakgrunn av obduksjonsfunnene frafalt politiet siktelsen.

– Han har nå status som mistenkt, og vil bli avhørt som det, sier politiadvokat Knut-Inge Myklebust i Midtre Hålogaland politidistrikt til VG Nett.

Til NRK sier Myklebust at 24-åringen vil ha status som mistenkt i saken til den endelige obduksjonsrapporten foreligger.

Mistenkelig

Tidligere på dagen understreket politiadvokaten at politiet så på dødsfallet som mistenkelig.

– Det er en del omstendigheter som gjør at vi har stilt spørsmål om dødsfallet er naturlig eller påført. Blant annet fant vi flere små og store blåmerker på kvinnens kropp. I tillegg var det blod i munn- og neseregionen, sa Myklebust til NTB før resultatet av obduksjonen var klart.

Tidligere denne måneden var 23-åringen involvert i en bilulykke, og hun skal også ha falt ned en trapp.

Endret forklaring

24-åringen har forklart til politiet at han var på fest i Svolvær, rundt tre og en halv mil fra Laukvik, da kvinnen døde. Politiet klarte ikke å få stadfestet denne forklaringen. Men ifølge forsvarer Jens Blix Jensen har 24-åringen nå gått bort fra denne forklaringen som han skal ha gitt politiet fordi han fikk panikk da han fant 23-åringen død på sofaen.

Blix Jensen sier at 24-åringen nå har endret forklaring til at han var i leiligheten hele dagen.

Ifølge 24-åringens forsvarer skulle politiet foreta avhør av ham mandag ettermiddag.

En taktiker og to krimteknikere fra Kripos har bistått lokalt politi i etterforskningen av saken. (©NTB)

Artikkeltags