Gå til sidens hovedinnhold

Nye tiltak mot Korona-spredning: – Man bør kanskje revurdere å reise

Artikkelen er over 1 år gammel

Skal du over grensa? Da må du samtykke til tiltak fra russerne. Det melder Finnmark politidistrikt i en pressemelding. Russland kan innføre tvangskarantene i Russland.

Politiet i Finnmark har blitt orientert om at Russland vil innføre ytterligere tiltak mot spredning av koronavirus.

I en pressemelding fra Finnmark politidistrikt står det at reisende inn i Russland over Storskog/Borisoglebsk vil måtte samtykke til eventuelle smitteverntiltak på russisk side, for eksempel helseundersøkelse eller eventuelt karantene.

– For politiet er det viktig at alle som har tenkt å reise til Russland er kjent med disse tiltakene, slik at man er forberedt på de iverksatte tiltakene. Man bør kanskje revurdere å reise hvis man blant annet har feber eller annet sykdomsbilde, sier stabssjef Tarjei Sirma Tellefsen i Finnmark politidistrikt ifølge meldingen.

Tiltakene som er innført vil for reisende bety at man må samtykke til russiske smitteverntiltak for å kunne få innreise og man kan bli nektet innreise hvis man ikke samtykker.

– Det vil si at man normalt kan velge å returnere til Norge hvis russiske smittevernmyndigheter for eksempel finner grunn til å ilegge karantene. Men dersom man imidlertid vurderes å utgjøre en umiddelbar folkehelserisiko kan man tvinges til undersøkelse, vaksine eller andre smitteverntiltak, herunder karantene i Russland, er den informasjonen vi har fått.

Politiet i Finnmark henviser videre til UDs reiseinformasjon for Murmansk fylke. Der står det at det tas temperaturmåling av alle tilreisende og personer med feber vil få nærmere anvisninger fra russiske helsemyndigheter.

Finnmark politidistrikt og russiske myndigheter har blitt enige om rutiner og gjensidig varslinger dersom personer med koronasmitte ønsker inn- eller utreise over Storskog, skriver politiet i Finnmark i pressemeldinga.

Kommentarer til denne saken