Nye regler: Har du kontroll på når tid bilen din på EU-kontroll?

EU-Kontroll: Nå kan du ta EU-kontrollen når det passer deg.

EU-Kontroll: Nå kan du ta EU-kontrollen når det passer deg. Foto:

DEL

I februar trådde nye regler for EU-kontroll i kraft. Nå kan du som bileier ta EU-kontrollen når det passer deg, men fra hovedkontrollen er gjennomført har du kun to måneder på å få bilen din godkjent, det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

– Vi får mange henvendelser fra bileiere som har spørsmål knyttet til de nye reglene. Jeg vil oppfordre alle til å sette seg godt inn i hva reglene går ut på og å sjekke når de har frist på seg for å få sitt kjøretøy EU-godkjent, sier Roy H. Holm i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Slutt på purrebrev

Fristen for å få ditt kjøretøy EU-godkjent kan du sjekke på Statens vegvesen sine hjemmesider. Denne fristen er endelig, som betyr at eventuelle etterkontroller også må være gjennomført innen fristen.

– Dersom du har frist for godkjenning 1. november, må du sørge for å få gjennomført EU-kontroll i god tid før det. På den måten rekker du å få gjennomført eventuelle reparasjoner og å få tatt en etterkontroll før fristen utløper, sier Holm.

Tidligere sendte Statens vegvesen ut purrebrev når kontrollfristen var utløpt. Denne ordningen er nå slutt.

– Nå får du som bileier brev med påminnelse om den endelige fristen for å få EU-godkjent din bil to måneder før den går ut. Dersom du ikke overholder fristen, vil du få et brev om at bilen din blir begjært avskiltet. De nye reglene innebærer også at du kan ta EU-kontrollen lenge før fristen, men vær oppmerksom på at uansett når du gjennomfører kontrollen, har du kun to måneder på det til å rette opp eventuelle feil, sier Holme i pressemeldingen.

Lurer du

For sikkerheten

– Jeg har forståelse for at endringer av et kjent regelverk kan være vanskelig å sette seg inn i, men minner om at EU-kontrollen er viktig for at alle skal kunne ferdes trygt i trafikken. Det blir ofte avdekket feil på for eksempel bremser og hjuloppheng under slike kontroller. Det er til alle trafikanters beste at slike feil blir utbedret så raskt som mulig. Ikke minst for dem som kjører bilen selv.

Dersom bilen ikke blir godkjent innen fristen, er den ikke lov å kjøre og den vil bli avskiltet i kontroll.

Artikkeltags