Ny mann i redaksjonen: – En knallsignering

NY MANN PÅ PLASS: Erik Brenli er ansatt som ny journalist i Finnmark Dagblad og skal ha Porsanger som sitt hovedområde.

NY MANN PÅ PLASS: Erik Brenli er ansatt som ny journalist i Finnmark Dagblad og skal ha Porsanger som sitt hovedområde. Foto:

Erik Brenli er ansatt som journalist i Finnmark Dagblad og iFinnmark. Samtidig tar Tor Kjetil Kristoffersen over som nyhetsredaktør igjen. Han er meget fornøyd med å få Brenli med på laget.

DEL

– Jeg har jobbet med Erik tidligere og han er en veldig stødig kar, forteller Kristoffersen.

Lang fartstid

Erik Brenli er nok kjent for våre lesere som har vært med siden tusenårsskiftet.

– Jeg startet som sportsjournalist i Finnmark Dagblad i 2001, og ble senere sportssjef med kontor i Alta. Så fikk kona plass på Stortinget og da ble jeg med til Oslo, forteller han.

Brenli er 45 år gammel, gift med Helga Pedersen og har to barn. Han har de siste årene jobbet for den samiske avisen Ságat.

– Jeg begynte å jobbe for Ságat i 2006 og har jobbet der siden. Først ti år i Oslo og deretter fra Tana.

Styrker Vestertana

Med Brenlis inntreden i redaksjonen slår Finnmark Dagblad et slag for jobber ute i distriktene.

– Det er bare 2 andre som har jobbadresse i Vestertana, så nå øker vel statistikken med 33 prosent, humrer Brenli.

– Hvorfor skifter du beite nå?

– Etter 13 år i samme redaksjon var vel tiden inne for å få nye utfordringer. Jeg syns det er spennende med det digitale fokuset i iFinnmark. Jeg trenger å utfordre meg selv, forteller han

Ansatt på telefon

Brenli har jobbet som journalist siden 1998 han startet i avisa Hadeland. Etter at han hadde jobbet i FD i noen år fikk han i 2004 en hyggelig telefon fra daværende redaktør i Finnmarken, Bjørn Hildonen.

– Han ringte meg en stund etter at jeg hadde søkt på en annen jobb. Da sa han at jeg hører du er kjæreste med Helga. Jeg har jobb til deg.

Dermed ble det en periode i Vadsø før han flyttet til Oslo i 2005.

Tilbake som redaktør

Nyhetsredaktør: Tor Kjetil Kristoffersen er tilbake som nyhetsredaktør etter nesten to år som journalist. – Jeg skal fortsette den gode jobben min forgjenger har holdt på med, forteller han.

Nyhetsredaktør: Tor Kjetil Kristoffersen er tilbake som nyhetsredaktør etter nesten to år som journalist. – Jeg skal fortsette den gode jobben min forgjenger har holdt på med, forteller han. Foto:

En annen som bytter jobb er Tor Kjetil Kristoffersen. Han har ikke sluttet i redaksjonen, men går tilbake til jobben som nyhetsredaktør i Finnmark Dagblad.

– Jeg har jobbet som nyhetsredaktør tidligere, men siden mai 2018 har jeg jobbet som journalist av familiære årsaker og med et eget podkastprosjekt som vi snart skal lansere.

– Hvordan kommer leserne til å merke at du er tilbake i redaktørstolen?

– Aller helst vil de ikke merke det i det hele tatt. Alexandra Kosowski har gjort en kjempejobb som nyhetsredaktør. Jeg skal bare fortsette å drive «butikken» videre på den gode måten den har blitt drevet, forklarer Kristoffersen.

Fornøyd

Kristoffersen har tidligere jobbet med Brenli i Ságat og er godt fornøyd med å ha han med på laget.

– Vi har jobbet sammen tidligere. Erik er en stødig kar og en god signering for oss, sier Kristoffersen og fortsetter:

– Selv om Erik har kontor i Tana, kommer han til å fylle tomrommet etter meg. Han skal ha dekke Porsanger som sitt hovedområde. Vi i Finnmark Dagblad er glade for å ha Erik på plass og ønsker han velkommen med på laget.

Artikkeltags