Det var like før midnatt mandag at politiet meldte om en igangsatt leteaksjon etter en 80 år gammel jeger i området Sommervann, vest for Masjok i Tana kommune.

– Det er et jaktlag som har meldt han savnet. Han skal ikke være langt fra leiren, men nå er det bekmørkt i området. Været er greit med oppholdsvær, noe yr og 6 grader, sier operasjonsleder Eirik Pedersen i Finnmark politidistrikt til NTB.

Da hadde man ikke vært i kontakt med mannen siden batteriet på jaktradioen gikk tom rundt klokka 19:40, og frivillige mannskaper, reinpolitiet, Røde Kors, Norske Redningshunder, Sivilforsvaret og HRS ble varslet/kalt inn til å bistå i leteaksjonen.

Klokka 01:17 i natt melder politiet at den savnede jegeren er funnet i god behold av frivillige letemannskaper/kjentmann.

– Bringes tilbake til sine jaktkamerater som er i ei gamme i området. Politiet ønsker å takke alle for bistand i søket etter den savnede, melder politiet på Twitter.

Dette er ikke den første leteaksjonen som har blitt utløst siden jakten startet. Tidligere mandag kveld ble en rypejeger i 70-årene meldt savnet etter å ikke ha møtt opp til avtalt tid. Også det endte godt.

LES OGSÅ FRA FREDAG:Politiet har startet leteaksjon – tre jegere er savnet