Gå til sidens hovedinnhold

Nullvisjon for selvmord – krever midler, prioritering og ledelse

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leste innlegget i FD fra generalsekretær for psykisk helse Tove Gundersen, og sier meg enig i det hun skriver, men jeg har også et godt forslag som har hjulpet mange.

Evangeliesenteret er stikkordet.

Svært mange har søkt hjelp ved Evangeliesenteret og fått et nytt og godt liv etter dette. De er blitt kvitt rusen på Evangeliesenteret og mange forteller om «livet før og nå». Bl.a. hører man om vanskeligstilte som på nærmest uforklarlig vis kommer innom evangeliesentret, får hjelp og opphold der, blir kristen og får et godt liv i etterkant. Flere forteller om hvorledes de får ny kontakt med sin familie som de har måttet forlate på grunn av rus eller andre vanskelige forhold. Statistikken viser også at opphold på Evangeliesentret har størst rehabilitering av alle rusklinikker. Mange får også skolegang og utdanning der, og kommer ut i samfunnet igjen til lønnet arbeid og et godt liv. Så er det noen som sier at kristenlivet er eller blir så kjedelig. All moro blir borte og man kan ikke leve som før. Det kan nok være noe i det, men i «det nye livet» savner man ikke noe av det gamle vanskelige livet som bl.a. har brakt deg i uføre. Er du i tvil så er det bare å snakk med noen som har vært på Evangeligsentret og hør hva de sier, eller kontakt «Kafe-Ro» v/Olga Karlsen, eller andre, så får du hjelp

Som tidligere lensmann har jeg vært borti mange typer mennesker, både kvinner og menn, så jeg har erfart det jeg snakker om. Har du et rusproblem eller andre typer vanskeligheter, så vil jeg anbefale Evangeliesenteret eller en kristen menighet der du bor, så får du hjelp.

med kjærlig hilsen

Terje Olsen/ Lakselv.

Kommentarer til denne saken