Jan Roger (51) tilbake til NRK Sápmi: – Jeg gleder meg, men det blir vemodig å forlate jobben jeg har nå

TILBAKE: Jan Roger Østby går tilbake til NRK Sápmi etter 10 år i Sametinget.

TILBAKE: Jan Roger Østby går tilbake til NRK Sápmi etter 10 år i Sametinget. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Blir ny nyhetsredaktør i NRK Sápmi.

DEL

Jan Roger Østby blir ny redaktør i NRKs samiske divisjon. Det skriver NRK selv i en pressemelding.

Østby har tidligere vært redaktør og journalist i NRK Sápmi, og kommer nå tilbake etter 10 år som kommunikasjonsdirektør i Sametinget.

LES OGSÅ: Sist gang ble fire veid og funnet for lett. Sjekk hvem som nå vil bli hennes nye nyhetsredaktør i NRK Sápmi

– Spennende

– NRK Sápmi er en av de viktigste institusjonene som er med på å styrke samisk språk, kultur samfunnsliv og det samiske demokratiet. Jeg vil være med å utvikle NRK Sápmi videre. Det er spesielt spennende i et medielandskap som er i endring, sier Jan Roger Østby i pressemeldingen.

Videre:

– Jeg ønsker å sette samisk dagsorden, skape gode debatter og gi den beste oversikten over hva som skjer i det samiske samfunnet. Og vi skal løfte frem samiske saker til et nasjonalt publikum.

Da han sist var ansatt i NRK Sápmi, var han prosjektredaktør.

– Jeg hadde da ansvaret for blant annet Manaid-TV (barne-TV), dokumentarer og forskjellige prosjekter, sier han til iFinnmark.

Østby har altså i 10 år vært kommunikasjonsrådgiver i Sametinget.

– Det har vært meget innholdsrike år og det har vært artig å jobbe i Sametinget. Arbeidsmiljøet her er veldig bra, så det blir litt vemodig å forlate Sametinget, sier Jan Roger Østby.

Fornøyd direktør

Direktør i NRK Sápmi, Mona Solbakk, sier Østby har gode lederegenskaper, er en faglig sterk nyhetsjournalist og kjenner det samiske samfunnet godt.

– Jeg er veldig glad for å få Østby i lederteamet og er trygg på at vi i NRK Sápmi får en drivende dyktig nyhetsredaktør som vil utvikle redaksjonen videre. Han har god forståelse for NRK Sápmis og NRKs oppdrag og rolle. Jan Roger er kjent for sitt sterke engasjement og evne til å mobilisere organisasjonen, sier Solbakk i pressemeldingen.

Jan Roger Østby begynner i stillingen 1. mars.

Artikkeltags