Gå til sidens hovedinnhold

NRK: Mannen som lagde falske rovdyrskader på rein, er på ny i politiets søkelys

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter at politiet sist helg ransaket en bolig i Porsanger, er den samme mannen nå siktet for tjuvslakting.

NRK var lørdag ute med nyheten om at mannen som tidligere både er dømt for tjuvslakt og å ha laget falske rovdyrskader på rein, nå siktes på ny.

– Jeg kan bekrefte at politiet har hatt ransakelse hos en person som er siktet, men jeg kan ikke gå inn på detaljer i siktelsen, sier sjef i Reinpolitiet i Finnmark, Inger Anita Øvregård til NRK.

Dømt i unik sak

Politiet vil foreløpig ikke gi noen detaljer om hendelsen.

Ifølge NRK, som kjenner identiteten til denne mannen, er personen tidligere dømt i en unik sak i norsk sammenheng, blant annet for tjuvslakt og for å ha imitert rovdyrskader på reinsdyr med stikkvåpen eller redskaper.

iFinnmark har tidligere omtalt at to menn ble av Hålogaland lagmannsrett til fengsel for å ha imitert rovdyrskader. Der ble den ene dømt til ubetinget fengsel i to år og fem måneder, mens den andre ble dømt til ubetinget fengsel i ett år og åtte måneder.

To reineiere dømt for dyremishandling og for å misbruke rovvilterstatningen

iFinnmark har ikke lykkes å få kontakt med mannens advokat, Advokat Benny Solheim. Til NRK bekrefter han at han har tatt kontakt med sin klient.

– Jeg kan likevel ikke si noe om innholdet i siktelsen eller saken fordi jeg ikke har fått noen dokumenter ut fra politiet, sier Solheim.

Ifølge NRK ønsker ikke Solheim å kommentere tidligere dommer opp mot dagens siktelse.

Kommentarer til denne saken