– Vi har en storkrig i Europa akkurat nå. Norsk gassforsyning er sannsynligvis det største og mest strategisk viktige sabotasjemålet i hele Europa akkurat nå, sier Karlsen til NRK.

– Det kan gjøres på mange måter, med dykkere, ubåter, ubemannede fartøy eller cyberangrep mot landinstallasjoner. Den trusselen tror jeg vi skal ta veldig alvorlig. Hvis det skulle skje, står vi overfor en svært alvorlig opptrapping av konflikten.

– Er det akutt?

– Det har vel hele debatten i dag vist veldig tydelig.

– Den virkeligheten vi er i nå, den er ikke sånn som før

iFinnmark har også snakket med brannsjef Arne Myrseth om beredskapen i Hammerfest. Han sier de ikke hever beredskapen i form av flere mennesker på jobb.

– Vi har både vært i dialog med sentrale myndigheter og gjort tiltak lokalt for å ha en solid beredskap. Vi har et godt samarbeid med Equinor og andre samarbeidspartnere i Hammerfest. Vi ligger også inne i et spesielt øvingsopplegg med Sivilforsvaret, hvor vi øver sammen, og hever hverandres kompetanse, sier han.

Pressetalsmann hos Equinor, Eskil Eriksen, vil tirsdag ikke kommenterer om Equinor har økt sikkerheten ved LNG-anlegget.

– Vi følger situasjonen nøye og er i dialog med norske myndigheter. Av hensyn til sikkerheten ønsker vi ikke å kommentere hvilke sikkerhetsvurderinger eller tiltak vi gjør, sier Eriksen.

Equinor vil ikke si noe om ekstra sikkerhetstiltak på Melkøya

Sveriges statsminister: Rørledninger ble trolig utsatt for sabotasje

Aasland: – Ingen indikasjoner på at det kan komme angrep mot norsk sokkel