Flere av vaierne som holder KNM «Helge Ingstad» oppe har røket i natt. Nå ligger skipet nesten helt under vann, melder VG.

– Flere vaiere har røket. Vi prøver å få kontakt med Sjøforsvaret nå, for å høre om hvordan de planlegger å følge opp dette, sier Solveig Moe Frøland, kommunikasjonsdirektør i Kystverket, til BA.

Sjøforsvaret leder bergingsaksjonen av fregatten som ble kjørt på grunn etter å ha kollidert med tankeren «Sola TS» natt til torsdag.

Kystverket bistår i bergingen, samtidig som de overvåker oljeutslippet fra havaristen, og er i beredskap om det skulle forverre seg.

– Vi har et fly som undersøker området. Foreløpig er det ikke dramatikk i mengden olje som lekker, sier Frøland.

Uavhengig av den siste utviklingen, som gjør at fregatten har seget lenger ut og ligger dypere, har Kystverket mobilisert mer ressurser.

– Vi jobber for å være på den sikre siden og rekvirert ytterligere to fartøy i den kystnære oljevernberedskapen. for å mobilisere ressurser for å jobbe videre. Han forteller at det tidvis har vært lekkasjer fra fregattens dieseltank, men at det ikke er mer nå enn før, sier kommunikasjonsrådgiver Pål Are Lilleheim i Kystverket til BA.

Sjøforsvarets pressekontakter hadde tirsdag morgen ingen kommentar til utviklingen i saken, men henviser til pressekonferanse på Haakonsvern klokken 1100.