Gå til sidens hovedinnhold

Knut Erik Jensen jobber med ny film – nå får han penger til produksjon

Artikkelen er over 3 år gammel

Norsk filminstitutt har kommer med tilskudd etter konsulentvurdering til ni kortfilmprosjekter. Blant disse finner man flere nordnorske navn – og heriblant filmveteran Knut Erik Jensen.

Det skriver Nordlys.

Finnmarkingen jobber for tiden sammen med Rein Film AS med kortfilmen «Morgen». Prosjektet er tildelt 372.000 kroner i produksjonstilskudd.

«Morgen» beskrives slik av NFI: – Et surrealistisk portrett av et vakkert naturlandskap som bærer på en uendelig tung historie. Dette er en personlig film fra Knut Erik Jensen som starter på en gammel sjark på havet med retning mot et øde landskap.

Knut Erik Jensen har vunnet flere priser for sine filmer, og er blant annet kjent for «Stella Polaris», «Brent av frost» og «Heftig og begeistret».

Andre nordnorske tildelinger:

MER Film med regissør og medmanusforfatter Marja Bål Nango og manusforfatter Ingir Ane Bål er tildelt 1 000 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen «Njuokcamat (Tungene)» der en samisk kvinne opplever en grusom hendelse på vidda midt i en snøstorm.

EdelZek AS med regissør Torfinn Iversen og manusforfatter Katrine Strøm tildelt 150 000 kroner i produksjonstilskudd etter konsulentvurdering til kortfilmen «Myrhull» der en ulykke inntreffer på telttur og vennskap settes på prøve.

 

Kommentarer til denne saken