Stor nysatsing: Finnmarksposten blir digital

NYLANSERING: Ansvarlig redaktør i Finnmarksposten og Finnmark Dagblad, Arne Reginussen, journalist og redaksjonssjef, Randi Iren Olsen, og journalist Stine Serigstad, er snart klare for å lansere Finnmarksposten.no.

NYLANSERING: Ansvarlig redaktør i Finnmarksposten og Finnmark Dagblad, Arne Reginussen, journalist og redaksjonssjef, Randi Iren Olsen, og journalist Stine Serigstad, er snart klare for å lansere Finnmarksposten.no. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

1. desember lanseres Finnmarksposten.no. I tillegg får Finnmark Dagblad sin første ansatte i Nordkapp på over ti år.

DEL

– Nå gjør vi en satsing på Finnmarksposten. Vi har fått med oss eierne i Amedia på en plan om å digitalisere Finnmarksposten, så 1. desember starter vi Finnmarksposten.no som skal være tett på alt av lokalnyheter fra Nordkapp kommune, sier ansvarlig redaktør i Finnmarksposten, Arne Reginiussen.

Noe av innholdet på Finnmarksposten.no skal være åpent, men mye blir forbeholdt abonnenter.

– De som allerede abonnerer på Finnmarksposten får tilgang. De må kun registrere en bruker for å logge seg på, forsikrer Reginiussen.

Finnmarksposten inn i fremtiden

Styreleder for Finnmarksposten og Finnmark Dagblad, Marit Skog, sier det er viktig å styrke Finnmarkspostens digitale posisjon.

– Det er der leserne er. Det er kjempeviktig at vi tar Finnmarksposten med oss inn i fremtiden og blir digitale, sier hun.  

Hun legger ikke skjul på at det har vært tøffe tider for Finnmarksposten.

– Vi ser at det å kun ha papiravis ikke er tilstrekkelig i dagens digitale mediehverdag. Vi ser på opplagstallene at vi mister lesere og for å overleve er vi avhengig av et produkt som er tidsriktig.

Både Skog og Reginiussen håper lokalfolk i Nordkapp støtter opp om den nye nettavisen.

– Befolkningen fortjener å ha en egen avis her og Finnmarksposten er en viktig aktør i lokalsamfunnet. Vi lover å levere et veldig godt produkt på nett også, sier Reginiussen.

Redaksjonen vokser

I tillegg til digitalsatsingen vokser redaksjonen i Honningsvåg. Stine Serigstad, som har vært sommervikar i Finnmarksposten de to siste årene, flytter til Magerøya. Hun skal jobbe for Finnmarksposten, men også for Finnmark Dagblad og nettavisen iFinnmark.no.

– Finnmark Dagblad har ikke hatt folk i Honningsvåg siden 2006. Stine har blitt godt kjent med Nordkapp og blir en god ressurs her ute, sier Reginiussen, som også er ansvarlig redaktør i Finnmark Dagblad.

Finnmarksposten har også knyttet til seg en salgsagent, Ørjan Larssen, som skal hjelpe avisens kunder på markedssiden. Larssen bor i Kjøllefjord og er daglig leder for Din Havn. Han har tidligere jobbet som annonsekonsulent i Kyst og Fjord i flere år.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken