Gå til sidens hovedinnhold

Ina-Elisabeth er ny spinninginstruktør: – Fint å kunne gi tilbake

Artikkelen er over 3 år gammel

For noen uker siden hadde Ina-Elisabeth Figenschau (23) så vidt sittet på en spinningsykkel. Nå er hun Nordkapp treningssenters nye spinninginstruktør

Det er bare tre uker siden Figenschau fikk forespørselen om å starte som spinninginstruktør.

–#8212; Jeg svarte nei før jeg hadde lest ferdig meldingen, sier Figenschau og ler.

Etter mye snakk med samboeren og foreldrene sine, ombestemte hun seg og sa ja. Mandag ledet hun sin første spinningtime, med bare noen få ukers planlegging.

–#8212; Jeg har ikke hatt noe forhold til spinning tidligere, men det er jo dritartig. Man blir sliten på en helt annen måte. Du klarer å holde pulsen oppe og i forhold til løping går det mer på muskler, enn bare kondisjon. Det kjennes godt i beina, sier hun.

Skal slites ut

Figenschau mener at spinning er for alle.

–#8212; Så lenge du har litt interesse for trening. Du bestemmer selv hvor fort og hvor hardt du vil spinne i timen, sier hun.

Likevel håper hun at deltakerne i timene hennes sliter seg ut.

–#8212; De skal ikke ha masse overskudd etterpå. De skal være pumpa. Selv tråkker jeg på som om jævelen er bak meg, sier den blide 23-åringen.

For nybegynnere

På den første spinningtimen hennes, som skal være for nybegynnere, la hun merke til flere nye fjes.

–#8212; Det er viktig å ha i bakhodet at noen er nye. Her er det ingen som skjeller deg ut hvis du blir sittende på sykkelen, mens jeg står. Jeg guider og pusher, men man får ikke skjenn. Folk bestemmer litt selv, sier hun.

Hun understreker at dette er like nytt for henne.

–#8212; Det har jo vært spinning her i rundt ti år og jeg har aldri prøvd det før nå. Det tar kanskje litt tid før folk får med seg at det er en ny spinningtime på timeplanen.

Vil gi tilbake

Figenschau har vært interessert i trening siden 14–15 årsalderen, men for tre år siden vokste interessen og hun begynte å tilbringe mye tid på treningssenteret.

–#8212; Hva annet er det å gjøre? Det er ikke så mange tilbud for oss som er for gamle for turn og sånn. Også er det mye sosialt rundt det å trene her.

Nordkapp treningssenter har blitt et viktig sted for henne.

–#8212; Det har blitt et fristed for meg. Jeg kommer her, plugger musikken i ørene og da er det som jeg er en helt annen plass.

Jobben som spinninginstruktør gjøres på dugnad.

–#8212; Jeg syns det er fint å kunne gi noe tilbake, sier hun.

Kommentarer til denne saken