Nå har Johnny hevet denne sjarken: – Jeg er ingen miljøbanditt

«HEVET»: Johnny Ingebrigtsen sier til lokalavis at denne båten nå er hevet.

«HEVET»: Johnny Ingebrigtsen sier til lokalavis at denne båten nå er hevet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Men politiet er fortsatt på saken.

DEL

SV-politikeren og fiskeren Johnny Ingebrigtsen er i politiets søkelys etter at sjarken hans ble funnet sunket tidligere i år. Til Altaposten sier SV-toppen at saken har blitt en personlig belastning for ham.

– Når jeg nå har brukt ressurser på å heve sjarken og ta han på land på min families område her i Gjesvær, er det for å få denne saken ut av verden. Mitt viktigste budskap er: Johnny Ingebrigtsen er ingen miljøbanditt. Jeg har respekt for lover og regler, og mitt håp er at jeg nå har gjenopprettet eventuell tillit som kan ha blitt tapt på grunn av denne saken, sier han til avisen.

Til iFinnmark har Ingebrigtsen tidligere sagt at sjarken sank da han skulle slepe båten til ei fjære. Politiet i Honningsvåg var på funnstedet dager senere. Etterforskningsleder Runar Elde opplyste den gang at undersøkelser på stedet tydet på at den gamle båten var senket med vilje.

På direkte spørsmål om politiet nå vil henlegge saken svarer lensmann Magnus Nilsen i en SMS at politiet vil etterforske saken videre på vanlig måte.

Ikke forsøk på svindel

Rykter har versert om at Ingebrigtsen skal ha forsøkt seg på forsikringssvindel. Slik er det ikke. Båten var aldri forsikret, ifølge etterforskningsleder Runar Elde.

– Det har aldri vært et tema for oss. Vi har etterforsket miljøkriminalitet, sier Elde til iFinnmark.

– Sank båten med vilje

Runar Elde opplyser videre at politiet fortsatt vil innhente tall på hva det ville ha kostet å vrake sjarken på lovlig vis.

– Han har i avhør erkjent deler av de faktiske forhold. Han sa at båten først gikk delvis ned, så brukte han stein og hull i båten for å synke den helt, sier Elde.

Politiet vil etterforske saken ferdig, så er det opp til påtalemyndighet om hva som skjer videre med saken.

– Men det er ikke negativt for Ingebrigtsen at han har hevet båten, sier Elde.

Det har ikke lyktes iFinnmark å få en kommentar fra Ingebrigtsen onsdag kveld.

Artikkeltags