Kvinnelig syklist blir fraktet til UNN med Sea King

Syklist skal ha falt over sykkelstyret og inn i en steinrøys.

DEL

En kvinnelig syklist i 60-årene er hentet av et Sea King redningshelikopter fra Banak etter en ulykke på veien til mot Nordkapplatået lørdag kveld.

– Det er et ambulanseoppdrag etter en trafikkulykke på veien mot Nordkapplatået, fikk iFinnmark opplyst av Hovedredningssentralen Nord-Norge l klokken 19.

De har ikke mer informasjon om hendelsen og henviser iFinnmark til politiet. Politiets operasjonssentral hadde ikke fått informasjon om hendelsen når iFinnmark først tok kontakt i 19-tiden.

Sea King-helikopteret lettet fra Røykhålldalen med syklisten, om bord like før klokken 20. Syklisten skal være en utenlandsk statsborger.

– Det var et reint ambulanseoppdrag, så vi iverksetter ingen etterforskning på nåværende tidspunkt. Det virker som om det har vært et reint uhell. Vi har forhørt oss med Hovedredningssentralen, og det vi har fått opplyst er at syklisten har stupt over styret og i en steinrøys, sier operasjonsleder Lars Rune Hagen i Finnmark politidistrikt klokken 20.30.

– Syklisten er tatt med av helikopteret, men hvor vedkommende er sendt, kan jeg ikke svare på, sier Hagen og legger til at han håper det går bra med vedkommende.

Finnmarkssykehuset kan fortelle at kvinnen blir fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø.

Veien opp til Nordkapplatået ble stengt ved Røykhålldalen, like før Nordkapplatået, men ble åpnet igjen etter at helikopteret hadde fått lettet fra stedet.

BLIR TATT HÅND OM: Syklisten ligger på bakken og blir tatt hånd om av folk som kom til stedet. Ambulansepersonell skal også ha kommet til stedet etter at bildet ble tatt.

BLIR TATT HÅND OM: Syklisten ligger på bakken og blir tatt hånd om av folk som kom til stedet. Ambulansepersonell skal også ha kommet til stedet etter at bildet ble tatt.

Artikkeltags