iFinnmark skrev mandag om tunneler som skulle stenges, eller hvor det ble redusert framkommelighet gjennom, på grunn av vedlikeholdsarbeid.

LES OGSÅ: Nå stenges tunnelen i perioder

I etterkant har Statens vegvesen sendt ut en pressemelding med forklaring på hvorfor de to tunnelene på E69 – Nordkapptunnelen og Honningsvågtunnelen, samt Stallogargotunnelen på riksvei 94 i Kvalsund, må stenges i perioder.

«I disse dagene skal det monteres skilt for DAB, og disse trenger strøm- og signaltilførsel», skriver veivesenet i pressemeldingen.

– Nødvendig

13. desember i år skal FM-nettet slukkes i Finnmark og installeringen av DAB starter i august. Det som skjer nå er altså forberedende arbeid.

– Hensikten er å øke sikkerheten og servicen til trafikantene, og da er det nødvendig med enkelte korte stengninger, sier tunnelforvalter Jon Einar Strige i Statens vegvesen i Finnmark.

Slik stenger veiene

  • Stallogargotunnelen på riksvei 94 i Kvalsund kommune: Torsdag klokken 08.00 til klokken 17.00 og fredag fra klokken 08.00 til 16.00 vil omkjøring være skiltet langs den tidligere riksveien.
  • Nordkapptunnelen på europavei 69 i Nordkapp kommune: Manuell dirigering fra tirsdag klokken 21.00 til onsdag klokken 06.00.
  • Arbeidet i Honningsvågtunnelen skal være ferdig og her ble det varslet om manuell trafikkdirigering fra mandag kveld til tirsdag morgen.

«Tunnelene lengst vest i Finnmark står for tur seinere i sommer, men heller ikke her vil det være behov for mer enn forholdsvis korte stengninger noen få netter» heter det i pressemeldingen.