Motorsykkelen er 30 år gammel, men etter hjelp fra den svenske hæren, var den klar til å ta Marek på en over 200 mil lang reise

TOK TUREN: Marek Suslik på tur til Nordkapp på sin spesiallagde motorsykkel med påmonterte ski.

TOK TUREN: Marek Suslik på tur til Nordkapp på sin spesiallagde motorsykkel med påmonterte ski. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Seks dager tok turen fra Polen til Nordkapp.

DEL

Marek Suslik fra Polen nådde Nordkapp-platået før helga, på MC – med ski. Han hadde kjørt Finland på langs og dokumentert turen i sosiale medier i seks dager. Motorsykkelen er 30 år gammel og skiene har han påmontert selv etter bruksanvisning fra den svenske hær.

– Jeg klarte det, Zrobiłem to!

Han kjører ikke i mer enn 30-40 km/t. Føttene er plassert på ski på hver side av motorsykkelen. Dekkene er smale, men med pigger. Kjørestillingen ser ubekvemt ut, men han har nådd målet, etter 2.000 kilometer fra byen Tychy utenfor Krakow.

(artikkelen fortsetter under bildet)

71 GRADER NORD: Marek Suslik ankom Nordkapplatået samtidig som Hurtigrute-turistene før helga.

71 GRADER NORD: Marek Suslik ankom Nordkapplatået samtidig som Hurtigrute-turistene før helga. Foto:

Samtidig som turistene fra Hurtigruten har ankommet platået, er polakken framme og kan dokumentere ankomsten på polsk, legge ut en filmsnutt på facebook-siden «Nordkapp zima – sniegiem på oczach», før han starter turen nedover igjen.

Motorsykkelen er en Africa XL 600.

Må slippe forbi biler

Det går ikke fort i svingene. Han får tid til å ta seg en liten prat med brøytemannskapet og prøvesitter førerhuset. Ofte må han slippe forbi biler. Bremselysene er på.

TID TIL EN PRAT: Det går sakte på turen. Marek tar gjerne en prat med brøytemannskapet.

TID TIL EN PRAT: Det går sakte på turen. Marek tar gjerne en prat med brøytemannskapet. Foto:

Med engelsk tale, viser Marco fram kartmappen som er godt festet på tanken. Tychy–Nordkapp.

– Hvordan fikk du idéen?

– Hvorfor jeg ville til Nordkapp om vinteren? Fordi ingen polakk har gjort dette – før nå.

Han dokumenterer reisen her.

Sjåføren er medlem av Moto-fan, Polen, og å beseire Nordkapp om vinteren har vært en drøm som nå er oppfylt. Det er ikke bare språkvansker som hindrer oss i å stille flere spørsmål, men det faktum at mørket siger inn, han skal videre til «Shaidy».

– Venner på Skaidi

Uttalen er ikke helt inne, men så tar han opp mobilttelefonen og peker på Skaidi. Det er 12 mil å kjøre i 30-40 km./t i snøfokk og med biler som passerer i 90 km/t, Det blir en lang kveld.

– Men jeg har venner på Skaidi, sier han før han fester det litt tynne skjerfet foran munn og nese, trekker ned visiret og fortsetter på den litt merkelige innretningen.

Turen tok en uke og nå trenger han en time på å tine, sier den modige MC-føreren som har brukt 52 kjøretimer til Nordkapp.

Han er forøvrig ikke den første som har kjørt en Honda Africa til Nordkapp. Den forrige kjørte fra Istanbul i 2015, men da var veiene bare.

Artikkeltags