Reinert blir slaktet av anmelderne, men er langt mer opptatt av hva publikum mener. Derfor reiser han rundt og treffer dem i kinosalen

Artikkelen er over 2 år gammel

- Jeg har fått så mange enere at det nesten er en ære.

DEL

[Nordlys]: - Det skal vel mer mot til å gi en ener enn en sekser, sier regissør Reinert Kiil.

Alt er vel bedre enn tre. Tre er kjedelig. Midt på treet. Men egentlig: Kiil er mest opptatt av hva publikum mener.

Fredag kveld på Fokus kino i Tromsø. Publikum sitter klar for å få med seg premieren av skrekkfilmen «Juleblod» regissert av finnmarkingen Reinert Kiil (35). Like før filmen starter, dukker han opp. Han ber gjerne publikum sende han en melding etter de har sett filmen, og han er like glad for slakt som ros, sier han.

Glad for tilbakemeldinger

- Det er vel egentlig best med tilbakemelding fra dem som er kritiske. Det er det man kan lære av, sier han.

Han sier han elsker å reise rundt for å treffe publikum «live».

- Det er publikum som er mitt publikum, ikke anmelderne som er tvunget til å se filmen. Jeg har fått så mange enere at det er nesten en ære. Paradoksalt nok har jeg opplevd trampeklapp fra publikum, sier Kiil.

LES OGSÅ: Betalingen Truls Svendsen fikk for å være med i filmen var litt uvanlig

Av anmeldelser så langt, har «Juleblod» fått fra terningkast 1 (VG) til terningskast 4. (bla Dagsavisen, Filmfront)

«Reinert Kiils lavbudsjettsslasher «Juleblod» spriker i alle retninger» skriver Dagbladets anmelder, og kaster terningen til bare usle to.

«Som genrelek og hyllest er Juleblod en ganske så morsom affære. Blandingen av skrekk og gru, humor og særheter, gir en fyldig og underholdende film som tross sine klare svakheter aldri blir verken kjedelig eller føles overveldende overteit» skriver Filmfront i sin anmeldelse av filmen.

LES OGSÅ: Fullsatt sal på førpremiere i Honningsvåg: – Skummelt, sier Reinert og sikter ikke til selve handlingen 

Stjal farens skrekkfilmer

Skru tiida tilbake til en gang på 80-tallet. Reinert var liten gutt da han lurte seg til å se farens hardcore grøsserfilmer på VHS-kassett. Foreldrene oppdaget det aldri. Ikke før Reinert var langt eldre og han kunne fortelle om det selv. Da hadde han allerede vokst seg til selvlært sjangerentusiast  som har laget og finansiert filmene sine selv.

Han er kjent for «Hora» (2009) og «Inside the Whore» (2011) grøsseren «Huset», som kom ut i fjor. Nå er det Juleblod det handler om, hans første kinofilm. Og han har allerede en rekke filmfestivaler booket. Blant annet Hollywood, mulig Frightfest i London med flere.

Mange kjente navn

Reinert har bodd i Tromsø og har bakgrunn fra Tvibit i Tromsø, hvor han lekte seg med film. Nå er det blodig alvor med Juleblod-filmen. Regissøren sier han er svært stolt over at han har fått så mange gode navn til å være med. Seriemorderen i nissedrakt spilles av prisbelønte Jørgen Langhelle. Frank Kjosås er med, i rollen som psykiater. Truls Svendsen er et tidlig offer i filmen, Stig Henrik Hoff spiller etterforsker i tospann med Sondre Krogtoft Larsen. Haddy Jallow er med. Det er også Marte Sæteren. Og stjernekampdommer Thomas Felberg.

Artikkeltags