Nordlys: Ei 28 år gammel kvinne er i Senja tingrett dømt til 21 dagers betinget fengsel og ei bot på 10.000 kroner for å ha drukket alkohol kort tid etter ei utforkjøring.

Hendelsen skjedde ei natt i april i fjor, da kvinnen kjørte utfor veien etter å ha fått sleng på bilen. Bilen brøytet seg inn i en hage, kjørte over ei busk og stoppet like ved en husvegg. Det skal ikke ha vært noen hjemme i dette huset. Bilen ble betydelig skadet, og seinere kondemnert.

Drakk to liter vin

Etter uhellet sprang kvinnen hjem, om lag en kilometer, og fortalte samboeren hva som hadde skjedd. Han skal da ha gitt henne vin for å roe seg ned etter uhellet, og ifølge forklaringa i retten drakk hun det som var igjen i vinkartongen, om lag to liter, før hun gikk og la seg.

Da politiet kom på døra dagen derpå og tok blodprøve, viste resultatet at hun hadde 0,79 i promille.

Grovt uaktsomt

Kvinnen forklarte at hun ikke tenkte på at det kunne bli politietterforskning etter utforkjøringa, men Senja tingrett ser ganske annerledes på dette. Retten viser til at bilen lå med synlige skader i hagen til et annet hus, at den syntes tydelig fra hovedveien og at det ikke var satt opp varseltrekant.

«Selv om det var delvis snø- og isføre fremstod bilens plassering påfallende, og som noe annet enn en triviell utforkjøring. Retten viser til at bilen hadde brøytet seg vei gjennom snø og over busker og at det lå plastikknedfall fra bilen i sporet», lyder det.

Etter en samlet vurdering kom retten til at det var grovt uaktsomt av kvinnen at hun ikke anså politietterforskning som en aktuell mulighet, og at hun drakk betydelige mengder alkohol kort tid etter utforkjøringa. Hun ble også fradømt førerretten i ett år.