Torsdag så gårdsplassen slik ut – nå har rovdyret vært inne i nabofjøset og tatt dyr

Artikkelen er over 2 år gammel

Jakten på gaupa er nå i gang. I natt tok gaupa to nye dyr – denne gangen inne i et fjøs.

DEL

[NORDLYS]: – Vi har fått meldingen om at en gård som ligger tre kilometer fra Solheim gård har fått besøk av gaupa, sier Andreas Vikan Røsæg, rådgiver i miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Troms.

Han forteller at gaupen hadde vært inne i fjøset og tatt to sau. Det skal ha skjedd i natt eller tidlig morges.

500 meter

I går ble det utsendt fellingstillatelse for gaupa etter angrepet på Solheim gård i Kvænangen, der det ble funnet 24 sauekadaver.

Fellingstillatelsen gjaldt innenfor en radius på 500 meter fra gården.

(Saken fortsetter under bildet)

BEGRAVDE BYTTET: Gaupa tok med seg dyrene ut av fjøset og gravde dem ned i snøen utenfor. På bildet kan man se deler av sauekadaveret. Foto: Privat

BEGRAVDE BYTTET: Gaupa tok med seg dyrene ut av fjøset og gravde dem ned i snøen utenfor. På bildet kan man se deler av sauekadaveret. Foto: Privat

– 500-meter grensen ble satt fordi man tenkte at gaupa kunne komme tilbake. Skadepotensialet i resten av kommunen var ikke så stort at vi ville sette en større grense. Dette forandret seg da vi fikk melding om at gaupa hadde vært i et fjøs 3 kilometer unna, sier Røsæg.

Fellingstillatelsen på denne gaupa gjelder nå for hele Kvænangen kommune, og Røsæg forteller at jakten på gaupa er godt i gang fredag morgen.

(Saken fortsetter under bildet)

Like ved

Kurt Solheim, som mistet 24 dyr i gårsdagens angrep, sier at han tidligere i dag så gaupa. Da var den like ved gården der den hadde tatt to sauer.

– Gaupa er i en skog like ved her, sier Solheim.

Jaktlaget har nå hentet inn forsterkninger for å ta ut gaupa.

Våknet til skrekkscener etter gaupeangrepet. Slik lå sauene strødd på gårdsplassen

Saken oppdateres

Artikkeltags