Gå til sidens hovedinnhold

Da Mariell strøk hunden bak øret, fant hun denne

Artikkelen er over 4 år gammel

Mariell Sørensen ble overrasket da hun fant en flått på hunden Bailey.

Mandag kveld var karlsøyværing Mariell Sørensen på vei hjem til Skogsfjordvatn på Ringvassøya, med hunden Bailey i passasjersetet.

- Jeg strøk hunden på øret da jeg kjente en klump. Jeg var først redd for at det skulle være flått, men slo det fra meg og tenkte at det har vi ikke her oppe, forteller hun til Nordlys.

Klumpen gjorde henne likevel urolig. Derfor bestemte hun seg for å sjekke nærmere etter at hun var kommet hjem.

- Da oppdaget jeg at jo, det var en flått, sier Sørensen.

Fjernet med pinsett

Bestefaren hjalp til og holdt Bailey mens hun fikk fjernet flåtten ved hjelp av antibac og pinsett. Siden har hun lagt ut bilde av funnet på Facebook-gruppen «Karlsøyværingen», der også andre kan fortelle om lignende funn i kommunen.

Carina koste med katten sin da hun oppdaget en kul: - Ekkelt 

- Jeg ble overrasket. Det har tidligere blitt funnet flått på Reinøya og på Ringvassøya for en del år siden, men det er ikke vanlig her nordpå, sier Sørensen.

Så uvanlig er det imidlertid ikke. Nordlys skrev i juni om en tromsøkvinne som fant flått på verandaen hjemme på Lunheim. Da uttalte flåttforsker Dag Hvidsten ved Nordlandssykehuset at man finner flått i Troms med jevne mellomrom.

Ikke stedbunden flått

I den forbindelse forsikret han om at de færreste flått er farlige. Selv om de kan være bærere avBorrelia-bakterien, er det sjeldent at de smitter mennesker. Dersom man likevel er så uheldig at man blir smittet, kan det vanligvis behandles med antibiotika.

- Flått i Nord-Norge er sjelden, selv om det dukker opp av og til. Vi har ikke funnet stedbunden flått nord for Helgeland, og det er heller ikke sannsynlig at det vil skje i nær fremtid, sa Hvidsten til Nordlys i juni.

 

 

Kommentarer til denne saken