Politiet fikk inn nødtelefoner fra livredde barn. Beslagla våpen fra 14-åringer

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

NORD-NORGE[Avisa Nordland]: Politiet i Nordland opplyser tirsdag kveld at de har gjort beslag fra såkalte «Killer clowns» i Rønvik i Bodø, som skal ha skremt og jaget mindre barn.

– Vi fikk inn flere nødtelefoner fra livredde barn i 10-12-årsalderen. De var livredde og gråt i telefonen, sier operasjonsleder Kai Eriksen til an.no.

En patrulje ble sendt til området og observerte og stanset ungdommene.

– Da ble flere gjenstander beslaglagt. Blant annet balltre, kniv, sprettert og spraybokser med maling. I tillegg til klovnemaskene.

Ungdommene var 14 år gamle, og foreldrene ble raskt kontaktet.

– De kom til stedet, og ble forklart hva som hadde skjedd.

– Hva tenker politiet om det som har skjedd?

– Dette ser vi alvorlig på. Her er det små barn som er ute for å ha det artig, så blir de skremt av andre på denne måten.

– Hva skjer videre?

– Straffemessig er de under den kriminelle lavalderen som er 15 år. Men politiet kan, og det vurderer vi å gjøre, kalle dem inn til en bekymringssamtale.

LES OGSÅ: Selger 400 sminkesett før halloween

– Blir barnevernet varslet?

– Det er normalt når politiet har hatt kontakt med ungdommer i saker som dette, sier operasjonslederen.

Operasjonslederen er glad for at de skremte barna selv valgte å ringe politiet.

– Det er veldig positivt. De ringte med en gang, beskrev og forklarte situasjonen. Slik fikk vi iverksatt tiltak fort. Det setter vi pris på, men de må ikke glemme å ringe foreldrene sine i tillegg.

Såkalte "Killer clowns" er ikke et nytt fenomen. Høsten 2016 var preget av klovnefrykt verden over etter at folk kledde seg ut som såkalte «killer clowns» vandret rundt i gatene. Det startet i USA og Storbritannia, og fenomenet nådde etter hvert også Norge, skriver VG.

Klovner ble observert i blant annet Drammen, Bodø og i Eidsvågen, og politiet gikk ut og advarte mot å kle seg ut som skremmeklovner.

11. oktober i fjor jaktet politiet også på klovner. Den gang meldte to unge gutter seg for politiet.

Fenomenet «killer clown» kan spores til romanen «IT», skrevet av Stephen King, som er inspirert av den virkelig seriemorderen John Wayne Gacy.

LES OGSÅ: Gutt forfulgt av klovn med balltre

Artikkeltags