LOFOTPOSTEN: Ved 21.40-tida ble politiet kontakta av en klatrer som meldte at hans klatrekompis var falt ned et stup på nordsiden av Vågakallen.

Det ble satt i gang redningsaksjon umiddelbart, med redningshelikopter og andre mannskaper. Personen som meldte om ulykka ble lokalisert og hentet ut av fjellet, og han ble tatt hånd om av helsepersonell og kriseteam. Vedkommende er fysisk uskadd.

Deretter fortsatte aksjonen i håp om å finne klatreren som hadde falt, men ved 01.00-tida ble aksjonen avblåst på grunn av været og mørket.

– Vi gjenopptar aksjonen så snart det lar seg gjøre i dag, etter et orienteringsmøte de samarbeidende aktørene er med, opplyser operasjonsleder Kai Eriksen ved Politiet i Nordland.

Er det håp om å finne klatreren i live?

– Det er et vanskelig spørsmål å svare på. Han har status som «savnet» og det er utgangspunktet vårt. Men ut fra fallet han trolig har hatt i dette området, er sannsynligheten liten for å finne ham i live, sier Eriksen.

De to klatrerne er fra norden og var i Lofoten på en tur de organiserte selv. Den alpine redningsgruppa som har base i Svolvær ble kalt ut torsdag kveld, men ble ifølge politiet ikke brukt i fjellet.