Sunniva Andreassen står fram som Giske-varsleren fra Troms

STÅR FRAM: I NRK-programmet Dagsnytt 18 står Sunniva Andreassen fram som en av varslerne mot Trond Giske. Hun har tidligere fortalt sin historie til Nordlys, men da anonymt.

STÅR FRAM: I NRK-programmet Dagsnytt 18 står Sunniva Andreassen fram som en av varslerne mot Trond Giske. Hun har tidligere fortalt sin historie til Nordlys, men da anonymt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Ja, jeg ble redd.

DEL

[Nordlys] Sunniva Andreassen fra Tromsø står fram som en av varslerne mot tidligere nestleder i Arbeiderpartiet Trond Giske. Til NRKs debattprogram Dagsnytt 18 forteller hun om hvordan hun har opplevd prosessen rundt varslingssakene.

Hun står fram samme dag som Giske slår tilbake mot flere av varslingssakene. I et omfattende brev til sentralstyret i Arbeiderpartiet tar Giske et oppgjør med varslingssakene.

– Dette har tatt mye mer tid og oppmerksomhet enn det fortjener. Jeg har et liv og en familie. Da dette brevet kom, opplevde jeg det som å piske opp til en omkamp, sa Andreassen i forkant av sendingen på Dagsnytt 18 til NRK.

Hun sier til statskanalen at hun lar seg provosere av det hun mener er et forsøk på å bagatellisere saken fra Giskes side.

– Skammet meg

Like før jul valgte Andreassen å fortelle sin historie i Nordlys, da uten å offentliggjøre sin identitet.

– Jeg skammet meg så lenge over dette, at jeg ikke turte å si fra. Jeg var redd for å bli stemplet som dum, som lot meg lure, men etter hvert som jeg ble voksen, skjønte jeg at det ikke var jeg som skulle skamme meg. Han kysset og befølte meg mot min vilje, sier Troms-kvinnen til Nordlys.

Overfor NRK bekrefter hun hendelsesforløpet i det som hun beskriver som en sjokkerende opplevelse.

– Han forsøkte å kysse meg, og strøk meg opp over ryggen, under skjorten, sier hun til programleder Fredrik Solvang.

Han spør Andreassen om hun ble redd.

– Ja, jeg ble redd. Det var ikke Trond Giske lenger. Plutselig skjønte jeg ikke hva jeg egentlig gjorde der. Jeg fikk panikk, sier hun til NRK.

Annen oppfatning av møtet

Trond Giske sendte fredag et brev til sentralstyret i Arbeiderpartiet. Der motstrider han tre av de fem varslingene. I varslingssaken til Andreassen tar han imidlertid selvkritikk.

Samtidig hevder han å ikke huske å fysisk tilnærmet seg Andreassen.

Ifølge brevet, gjengitt av både VG og Nettavisen, fikk Giske «aldri noen forståelse av at møtene ble opplevd som ubehagelig av kvinnen». 

Giske aksepterer likevel fullt ut kvinnens historier. Han påtar seg det fulle ansvar for det som skjedde, han har beklaget sin upassende oppførsel overfor henne, og gitt kvinnen sin uforbeholdne unnskyldning.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken