Etter som man hører er vel det meste av Finnmark Dagblad flyttet til Alta. Ja hvor fort gikk det ikke, fra den nye redaktøren fra Alta ble ansatt, til trykkeriet og det meste annet ble lagt ned eller flyttet fra Hammerfest.

Og vi har faktisk de siste årene fått med oss hvor redaktøren sitter, noe som merkes godt i avisens ånd. Det er vel få som ikke merker at FD i dag er ei partisk avis.

Nå er det kanskje ikke så viktig mer å komme ut til abonnentene i Hammerfest, vi som abonnerer på papiravisa, og som betaler for å få den i postkassen om kvelden før utgivelsesdagen. Jeg synes å huske vi ble lovet, da trykkeriet ble flyttet; vi skulle få avisa i postkassen innen klokken 22 på kvelden. Men det skjer som regel aldri her hvor jeg bor. Vi har mange ganger, og som regel den siste tiden ikke fått avisa før sent på kvelden eller på natta en eller annen gang. Min mann pleier å ta en siste tur klokken 23.30, og da som regel ingen avis. Før fikk vi avisa i en FD-boks på husveggen, men den servicen er også tatt bort.

Jeg vet selvsagt at vi kan lese avisa på nett, men det er ikke alle som er på nett, eller ikke kan eller vil lese avisa der. Vi er nok en utdøende rase, vi som liker å bla i ei avis, - men vi er her ennå. Det ser ut som FD ledelsen i Alta knapt bryr seg. Jeg vet om eldre folk som ikke har Internett, men likevel har fått beskjed om å lese avisa på nett, når pårørende har sagt fra om avisas uteblivelse. Uten papiravis bidrar vel ikke FD til digital inkludering?

Avisa som skulle komme juleaften, kom ikke. Om kvelden lillejulaften var det litt dårlig vær, men på juleaften var været bra. Hvorfor kunne ikke FD spandere noen ekstra kroner for å få papiravisa levert ut til sine abonnenter i Hammerfest? Er vi ikke så viktig mer, vi som ikke bor i Alta og ikke leser den på nett?

Mannen min og jeg abonnerer på flere papiraviser. Jeg regner med at denne her blir sagt opp fra januar.

Finnmark Dagblad har hatt en skuffende utvikling i Hammerfest. Blir spennende å se når Alta melder seg ut av Finnmark. Ikke for det, så mye spenning blir det vel ikke; Avisa bytter nok lett navn til Alta og Tromsø Dagblad.

Les også

Hei Arve, vi er på plass i hele Finnmark - også i Hammerfest