NOAH: – Vi trenger økt respekt for måkene

TOLERANSE: Flere av artene er i tilbakegang på grunn av alvorlig matmangel i havet, overfiske, utbygging og annen menneskelig aktivitet, skriver artikkelforfatteren.

TOLERANSE: Flere av artene er i tilbakegang på grunn av alvorlig matmangel i havet, overfiske, utbygging og annen menneskelig aktivitet, skriver artikkelforfatteren. Foto:

Av
DEL

MeningerDen siste tiden har mediebildet vært preget av en rekke saker der måker omtales på en svært negativ måte. NOAH mener det er på høy tid at folk viser respekt og omtanke for dyrene, og at media er sitt ansvar bevisst.

Å fremstille måkene i et slikt negativt lys er med på å bygge opp et meningsløst hat mot disse fuglene. Måker er blant artene som er mest utsatt for hets, mishandling og ulovlig dreping. Det er ikke lenge siden NOAH anmeldte en sak der en måke ble limt fast i bakken og utsatt for store lidelser.

LES OGSÅ: Plages du av innpåslitne måker? Da er det én ting som gjelder, ifølge eksperten

Flere av måkeartene er truede, og NOAH mener media, og politikere bør være varsomme i hvordan de omtaler dem. Vi reagerer blant annet på at Høyre-politiker og kommunestyremedlem Morten Landråk Asbjørnsen nylig uttalte til media at Høyre i Stavanger ønsker å gå til valgkamp på å «utvise» måkene fra byen. Dette viser en enorm mangel på respekt for dyrene, og en manglende forståelse for bakgrunnen for at kystfugler i stadig større grad trekker til byene. Flere av artene er i tilbakegang på grunn av alvorlig matmangel i havet, overfiske, utbygging og annen menneskelig aktivitet, da er det på sin plass at vi mennesker viser toleranse overfor fuglene som vi selv har fordrevet fra deres naturlige habitater.

LES OGSÅ: Mediene må slutte å framstille måker som «terrorister»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags