Siren skal fronte Nord-Norge: – Jeg vil være med å skape de gode historiene

AMBASSADØR: Siren Storli er en av tolv som skal fronte Nord-Norge i ambassadørprogrammet til Agenda Nord-Norge. Storli gleder seg veldig. Foto: Julie Arntsen.

AMBASSADØR: Siren Storli er en av tolv som skal fronte Nord-Norge i ambassadørprogrammet til Agenda Nord-Norge. Storli gleder seg veldig. Foto: Julie Arntsen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Siren Storli er en av tolv som får være Nord-Norge-ambassadør i ambassadørprogrammet til Agenda Nord-Norge.

DEL

– Jeg gleder meg kjempemye til å få være med på programmet, og tror det blir utrolig artig og lærerikt, sier tromsøjenta Siren Storli som flyttet til Vadsø i 2011.

De tolv som får være med søker om deltakelse, før de blir pekt ut av Agenda Nord-Norge. Ambassadørene skal være en person i alderen 25 til 35 år som skal ha troen på Nord-Norge.

LES OGSÅ: Siren, Truls og Inga skal fremme Nord-Norge

Forelsket

Storli er 35 år og flyttet til Vadsø til 2011 på grunn av at hun fikk jobb i fylkeskommunen. Siden den gang har hun forelsket seg i Finnmark.

– Jeg er hodestups forelsket i Varanger, så jeg har aldri tenkt tanken å flytte tilbake til Tromsø. Det er utrolig fint her og det er så mange spennende muligheter her både på jobbmarkedet og i fritiden, forteller Storli.

De mange mulighetene som finnes i nord er noe av det ambassadøren som bor i Vadsø vil fronte.

– Både vi som bor i nord, og de som bor andre steder i landet trenger mer kunnskap om landsdelen. Jeg vil være med på å skape og fortelle de gode historiene om arbeids- og næringslivet, kompetansemiljøene, kulturen og naturen. For å kunne gjøre det må jeg bli mer kjent nord, og ikke minst bli kjent med flere i nord, forklarer Storli og legger til at det finnes mange forbindelser mellom de forskjellige stedene i nord.

– Mange som kommer fra Tromsø kjenner til Nobile-monumentet som er i Telegrafbukta. Jeg visste ingenting om at Nobile også har vært her i Vadsø, og parkerte ved luftskipsmasta. Detter er for meg bare ett eksempel på at vi er for lite flinke å dele historier med hverandre. Derfor vil jeg finne historier som knytter oss sammen og som kan vise mulighetene i nord, sier ambassadøren.

Flere samlinger

Den første samlingen skal holdes i Narvik fra 6. til 8. oktober. Storli har bare byttet buss i Narvik og gleder seg til å reise dit.

– Jeg er spent å se hvordan Narvik egentlig er. Igjen viser det at vi trenger mer kunnskap om hverandre i nord for å kunne fronte Nord-Norge, sier Storli.

I alt er det sju samlinger i løpet av neste år. Alle samlingene går som regel over tre til fire dager, og alle bortsett fra to skal holdes i Nord-Norge.

– To av samlingene skal holdes i Oslo og Brussel, resten blir spredt rundt i nord. Jeg gleder meg veldig til å treffe de andre ambassadørene og bli kjent med dem. Jeg tror jeg kan lære veldig mye, og det blir spennende å lære om nye steder, forteller Storli.

De utvalgte

Under er listen over de tolv ambassadørene i Agenda Nord-Norges ambassadørprogram:

 • Espen Renø Svendsen, kreativ leder Nordlys og NordlysLab
 • Hans Fredrik Sørdal, ordfører i Flakstad kommune
 • Inga Anne Karen Sara, reineier
 • Ingvild Brox Kielland, prosjektleder Flow Coworking
 • Kjersti Flossåskaret Eltoft Krüger, daglig leder Krüger media
 • Marlene Føre Frantzen, salgssjef Scandic Narvik
 • Preben Woll Bostad, prosjektleder Harstadregionens næringsforening Siren Storli, seniorrådgiver NHO
 • Siren Storli, seniorrådgiver NHO
 • Stine Falk-Petersen, eier og daglig leder yngel.no
 • Svein Kristian Malin, gründer, kokk og daglig Lystpå AS
 • Tonje Nermark, leder for strategisk kommunikasjon og samfunnskontakt, Mo Industripark AS
 • Truls Olufsen-Medhus, næringssjef Kvalsund kommune

Artikkeltags