Rekordstor bolyst i Finnmarks minste kommune

Se opptak fra den direktesendte valgdebatten i Nesseby 7. september 2015. Vi beklager at de første minuttene har falt ut av opptaket.

Av

Ingen nordmenn har noensinne utvist så stor bolyst som nessebyværingene gjør akkurat nå.

DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

Supertilbud på iFinnmark+ og eAvis

Nesseby kommunes originale løsninger for å få folk til å trives har tidligere skapt nasjonal oppmerksomhet. Oppland-kommuner har latt seg inspirere av Nessebys gratis barnehage.

Aldri før har Sentio Research registrert så stor bolyst som i Nesseby i Øst-Finnmark.

– Nesseby har en score på 87,3 prosent. Det er «all time high». Aldri har vi målt en kommune med så høy bostedslojalitet, skriver Sentio Research Group i sin analyse av meningsmålingen de har laget for NRK Sápmi.

Følgende spørsmål ble stilt: Hvor sannsynlig er det at du bor i kommunen om fem år?

Det skriver NRK Sápmi.

Samisk tilbud

Det gode tallet overrasker ikke Knut Store (Ap), som har vært Nessebys ordfører de siste fire årene.

– Vi har nytt oppvekstsenter, og satset mye på barnehage og helse. Lag og foreninger gjør en glimrende jobb, og jeg synes vi er kjempeflinke til å tilrettelegge for folk, mener den stolte ordføreren.

Idrettslaget Ilar ledes av Charles Petterson. Han er enig i at det frivillige miljøet betyr mye.

– Jeg tror det flere ting spiller inn. Dugnader gir også mer samhørighet. Man føler at man hører til i bygda, mener han.

Ilarsjefen regner med å bli boende, og synes selv Nesseby er fin og oversiktlig, liten kommune. Han framhever også det samiske som viktig for bolyst.

– For oss er tilbudet viktig. Jeg har to barn som snakker samisk, forteller Petterson.

<div id='outstreamvideo'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('outstreamvideo'); }); </script> </div>

Strekker seg høyere

Ordføreren er glad kommunen får så høy score, og synes folk generelt gir positive tilbakemeldinger.

Kommunen har nettopp kjøpt nye tomter i Varangerbotn for å tilrettelegge for næringsliv og nytt boligfelt, og fortsetter opprustingen av vannverkene.

Mortensnes og Nyelv har fått rent vann. Sirdagoppe er neste vannverk for tur, og Bergebys gamle rør – som i sin tid ble lagt på ordre fra tyskerne – skal erstattes.

Artikkeltags